Rasmus Nordqvist melder sig klar til at blive politisk leder

Alternativets Rasmus Nordqvist melder sig ind i kampen om at overtage posten som politisk leder for Alternativet. Han har allerede fået sig to mulige modkandidater. 

Rasmus Nordqvist
Rasmus Nordqvist (45) MF (SF), (tidl. løsgænger, tidl. Alternativet)
Uffe Elbæk
Uffe Elbæk (66) MF, Frie Grønne, fhv. politisk leder, Alternativet

Rasmus Nordqvist melder sit kandidatur til at være ny politisk leder for Alternativet, når Uffe Elbæk træder tilbage fra posten 1. februar 2020. 

"Jeg stiller op, fordi vi – mere end nogensinde – har brug for et alternativ i dansk politik. Et alternativ til det eksisterende og en alternativ tilgang til at forbedre det eksisterende," skriver Rasmus Nordqvist, der i dag er politisk ordfører, på sin facebookside. 

Rasmus Nordqvist var blandt stifterne af partiet, da Uffe Elbæk tilbage i 2013 erklærede, at han ville i Folketinget med et nyt parti, og han derfor brød med Det Radikale Venstre. 

Rasmus Nordqvist har fået to modkandidater, da Rasmus Foged, folketingskandidat i Østjyllands Storkreds, og Mette Rahbek, folketingskandidat i Fyns Storkreds, også har meldt sig på banen til at overtage Uffe Elbæks post som politisk leder. 

Ifølge TV 2 Nyhederne skal der dog først ændres i partiets vedtægter, før en af de nye andre kandidater kan blive politisk leder. Det skyldes, at reglerne lige nu foreskriver, at en ny politisk leder skal findes inden for Folketingets egne rækker; vedkommende skal altså være medlem af Folketinget. 

"Jeg genlæste for nylig Alternativets manifest. Jeg synes stadig, det på virkelig rammende vis beskriver, hvad det er, vi arbejder for, og det er med det som grundlag, jeg melder mig som kandidat," skriver Rasmus Foged i et opslag på Facebook, hvor han melder sig klar som kandidat.

Også fynske Mette Rahbek fortæller på Facebook, hvorfor hun ønsker at stille op, hvor hun blandt andet skriver, at hun ikke ønsker at være "den nye Uffe", men derimod være "den nye Mette". 

"Uffe og jeg er to vidt forskellige mennesker. Men vi har begge iværksætteren, socialpædagogen og drømmeren i os," skriver hun.

 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal