Regeringen gør topchef til klimaudsending

Ditlev Engel skal fremover være regeringens  særlige "klimaudsending". Han skal fremme private investeringer i den grønne omstilling. 

Ditlev Engel
Ditlev Engel (55) Direktør, DNV GL, fhv. adm. direktør, Vestas

Tidligere administrerende direktør for Vestas Ditlev Engel skal fremover sikre flere private investeringer på globalt plan som regeringens særlige "klimaudsending". Det skriver Klima- og Energiministeriet i en pressemeddelelse.

"Med Ditlev Engel får Danmark en stærk stemme med tung forretningserfaring inden for klima og energi. Ditlev er et værdifuldt aktiv i arbejdet med at vise verden, at den grønne førertrøje er og bliver Danmarks," siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Han tiltræder som særlig udsendt for energi og klima i forbindelse med COP24 i Polen. Det er også planlagt, at han ved FN's klimatopmøde i september 2019 i New York skal være med til at sætte fokus på private investeringers rolle i den grønne omstilling.

"Det er en meget stor ære at blive udpeget til en så betydningsfuld stilling, og jeg anser denne dagsorden for at være den allervigstigste globale udfordring, der SKAL løses nu. Jeg ser det derfor som en af mine fornemmeste opgaver at tjene klimaets interesser ved eksemplets magt og inspiration ved at bruge Danmarks mange styrkepositioner og erfaringer til at sikre, at vi får øget investeringerne markant i den globale grønne omstilling hurtigst muligt," siger Ditlev Engel.

Ditlev Engel kommer fra en stilling som chef i DNV GL's energidivision. Den nye stilling er tidsbegrænset og udløber i 2019.

astrid@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv civilsamfund gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement