Rosa Lund får flest stemmer i Enhedslistens urafstemning

Enhedslisten har netop afholdt en vejledende urafstemning om spidskandidater til næste folketingsvalg. Her formåede Rosa Lund at toppe afstemningen med 2.591 stemmer.

Rosa Lund
Rosa Lund (33) MF (EL)

"Jeg er helt blæst bagover." Sådan skriver Enhedslistens retsordfører Rosa Lund på Facebook efter at have set resultatet af Enhedslistens urafstemning.

Urafstemningen omhandler, hvem der skal være partiets folketingskandidater til næste valg. Afstemningen er dog kun vejledende, skriver Enhedslisten.

Ifølge mediet Solidaritet er det ikke givet, at vinderen af urafstemningen bliver Enhedslistens kommende politiske ordfører. Dog skriver mediet, at både Pernille Skipper og Johanne Schmidt-Nielsen begge har været tidligere klare vindere af urafstemningerne.

Til det kommende folketingsvalg falder Pernille Skipper for Enhedslistens rotationsordning, der indebærer, at medlemmer i Folketinget ikke kan opstille til urafstemning efter deres syvende år i Folketinget. Det er dog langt fra afgjort, hvem der skal overtage Pernille Skippers post som partiets politiske ordfører.

På anden- og tredjepladserne i urafstemningen kom henholdsvis Rune Lund og Victoria Velasquez.

Her ses Rosa Lunds facebookopslag om afstemningen:

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal