Roskilde finder midlertidig afløser for Joy Mogensen

Roskilde Kommune har sat gang i processen om at finde en ny borgmester, efter Joy Mogensen torsdag formiddag blev valgt som ny kultur- og kirkeminister i Mette Frederiksens regering. 1. viceborgmester Poul Andersen (S) overtager midlertidigt posten.

Joy Mogensen
Joy Mogensen (38) Kulturminister og kirkeminister (S), fhv. borgmester, Roskilde

Torsdag formiddag præsenterede Mette Frederiksen sin nye socialdemokratiske regering.

Blandt de 20 nye ministre er borgmester i Roskilde Kommune Joy Mogensen (S) blevet valgt som ny kultur- og kirkeminister, hvorfor hun må fratræde sin borgmesterpost.

Skiftet betyder, at Roskilde Kommune nu skal finde en afløser for Joy Mogensen, der siden 2011 har været borgmester i kommunen.

Åben proces
Roskilde Kommune har endnu ikke fundet en permanent afløser, men bekræfter, at der er tale om en "åben proces", hvor den socialdemokratiske gruppe i Roskilde byråd først skal tage stilling til, hvem der skal overtage borgmesterembedet.

"Som udgangspunkt får alle mulighed for at stille op, og så tager vi den derfra. Nu har vi heldigvis lidt sommerferie til at få tingene på plads," siger Jan Hjort, der er formand for Socialdemokratiets lokalafdeling i Roskilde Kommune.

Indtil det førstkommende ordinære byrådsmøde i august, hvor afstemningen, om den nye borgmester finder sted, vil Roskilde Kommunes 1. viceborgmester Poul Andersen (S) indtræde som midlertidig borgmester. 

Det skriver Sjællandske Medier. 

Som det 31. medlem af den socialdemokratiske gruppe i byrådet indtræder Kaj V. Hansen (S). Kaj V. Hansen var medlem af Roskilde Kommunes byråd fra 1994 til 2017, men ved valget i 2017 blev han ikke valgt ind.

dahlberg@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv arbejdsmarked gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement