S-politiker er tiltalt for bedrageri

Tidligere regionsrådsmedlem i Region Nordjylland Tina Juul Kjellberg (S) er nu tiltalt for bedrageri og dokumentfalsk.

Tina Juul Kjellberg
Tina Juul Kjellberg Fhv. regionsrådsmedlem (S), Region Nordjylland
Ulla Astman
Ulla Astman (49) Regionsrådsformand (S), Region Nordjylland, næstformand Danske Regioner, fhv. formand, Dansk Selskab for Patientsikkerhed

Det forhenværende medlem af regionsrådet i Region Nordjylland Tina Juul Kjellberg er tiltalt for uberettiget at have modtaget over 700.000 kroner i tabt arbejdsfortjeneste.

Det oplyser Nordjyske

Region Nordjylland har i forbindelse med tiltalen rejst et erstatningskrav på lidt under 650.000 kroner. 

"Anklagemyndigheden har oplyst os om, at den har rejst tiltale for bedrageri og dokumentfalsk, og spurgt, om vi samtidig ville kræve det uberettigede beløb betalt tilbage. Det har vi valgt, for pengene hører jo hjemme i regionens kasse," oplyser regionsrådsformand Ulla Astman (S) til Nordjyske. 

Som Altinget tidligere har beskrevet, modtog Tina Juul Kjellberg (S) i flere år tabt arbejdsfortjeneste for et arbejde, hun aldrig har haft. 

Den socialdemokratiske politiker erkendte kort tid efter bedrageriet, der stod på i en fireårig periode, hvor hun i alt modtog omkring 728.000 kroner. Hun trak sig samtidig som regionsrådsmedlem i Region Nordjylland. 

Tina Juul Kjellberg er tiltalt for at svindle med oplysninger om, at hun var ansat i et firma, som hun påstod at have mistet indtægter fra på grund af sit virke som regionsrådsmedlem.

kanishka@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv kommunal gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement