S-veteran i Aarhus skifter i protest til Konservative

By-veteranen Ango Winther (S) forlader sit parti i protest og melder sig ind i Konservative. Socialdemokratiet går fra 11 til 10 pladser i byrådet. 

Ango Winther
Ango Winther (70) Byrådsmedlem (K), Aarhus Kommune, næstformand, Danva, fhv. byrådsmedlem (S), Aarhus Kommune

Efter at have repræsenteret Socialdemokratiet i Aarhus Byråd i 26 år har byveteranen Ango Winther besluttet at melde sig ud af partiet. Han har i stedet valgt at krydse den politiske midte og melde sig ind hos Konservative. 

Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner

"Jeg kan ikke kende de værdier, som Socialdemokratiet i Aarhus Byråd i dag står for," siger han ifølge magasinet til Jyllands-Posten, hvor han henviser til nogle aktuelle byggesager, som han ikke mener er håndteret korrekt og med respekt for borgerne. 

Udmeldelsen kommer desuden efter, at Socialdemokratiets partiforening i Viby denne uge meddelte, at de ikke vil genopstille Ango Winther til kommunalvalget næste år. En beslutning, som næstformand for Socialdemokratiet i Viby, Hans Peter Mehlsen, i Jyllands-Posten har begrundet med samarbejdsvanskeligheder.

Socialdemokratiet går dermed fra 11 til 10 pladser i byrådet.

Tidligere på året forlod det aarhusianske byrådsmedlem Mahad Yussuf Socialdemokratiet til fordel for Radikale. Over for Altinget begrundede han dengang sit skifte som en protest mod statsminister Mette Frederiksens (S) linje og retorik i udlændingepolitiken.

 

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal