SF-profil bliver næstformand i EUs nye skattesnydsudvalg

Kira Marie Peter-Hansen (SF) er udpeget til næstformandsposten i Europa-Parlamentets nye permanente skatteunddragelsesudvalg.

Kira Marie Peter-Hansen
Kira Marie Peter-Hansen (22) MEP (SF)

Kira Marie Peter-Hansen er netop valgt som næstformand for Europa-Parlamentets skatteunddragelsesudvalg. Her bliver hun det eneste fuldgyldige danske medlem. 

Det skriver den nyudnævnte næstformand på Twitter.

Det er besluttet i det såkaldte formandskonference bestående af lederne af Parlamentets politiske grupper, samt formanden for Parlamentet, og er i dag formelt blevet godkendt. 

"Jeg er ekstremt stolt af at have fået en af de helt tunge pladser i det nye skattesnydsudvalg. Hvert år mister EU milliarder af skattekroner, fordi skumle skattespekulanter snyder og udnytter huller i vores lovgivninger. Jeg vil kæmpe for, at vi i stedet kan skrabe de penge ind og bruge dem på klima-investeringer og velfærd," siger Kira Marie Peter-Hansen og fortsætter:

"Skandale efter skandale i Danmark og i udlandet viser, at der er et enormt behov for at sætte ind over for skattefifleri. Så sent som i søndags rullede en ny stor sag med Danmark og Danske Bank i centrum. Mange af problemerne med for eksempel skattely er internt i EU, så den helt store kamp bliver at få andre EU-medlemslande med på at lave mærkbare ændringer."

Det nye udvalg kaldes FISC (subcommittee on Tax Matters). 

Kira Marie Peter-Hansen er ligeledes næstformand i Den Grønne Gruppe i Europa-Parlamentet, koordinator for gruppen i beskæftigelsesudvalget, medlem af økonomiudvalget og ligestillingsudvalget.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal