Styrelsen for Patientsikkerhed har fundet ny direktør

Annette Lykke Petri, som har været konstitueret direktør siden forsommeren, er nu ansat i stillingen som styrelsesdirektør.

Anette Lykke Petri
Anette Lykke Petri (52) Direktør, Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundheds- og Ældreministeriet

Sundheds- og Ældreministeriet ansætter Anette Lykke Petri som direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed - en stilling, hun har været konstitueret i siden forsommeren. Hun tiltræder straks.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

52-årige Anette Lykke Petri er uddannet læge og har lang erfaring fra både sundhedsvæsenet og centraladministrationen – siden 2015 som enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed. 

"Anette Lykke Petri er en stærk faglig kapacitet og hun vil som direktør kunne drive og videreudvikle Styrelsen for Patientsikkerhed, og bidrage til et fortsat sikkert og trygt sundhedsvæsen for patienter og medarbejdere. Hun har allerede som konstitueret direktør for styrelsen vist sin handlekraft og indsigt i sundhedsområdet, og skabt den smitteopsporingsindsats, som i dag er en grundsten i vores indsats til bekæmpelse af covid-19," siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

Har stået i front mod corona
Anette Lykke Petri har som konstitueret styrelsesdirektør været en fast del af panelet ved mange af regeringens og sundhedsmyndighedernes pressemøder om covid-19. Ved siden af den indsats skal hun fortsætte med at lede styrelsens arbejde for læring og patientsikkerhed på andre områder, blandt andet gennem tilsyn.

"Jeg er glad for at få mulighed for at fortsætte arbejdet med at stå i spidsen for Styrelsen for Patientsikkerheds dedikerede medarbejdere. Jeg glæder mig især til at lede styrelsens arbejde for, at sundhedsvæsenet er sikkert og trygt for både patienter og sundhedspersoner," siger Anette Lykke Petri.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal