Sundhedsstyrelsen ansætter ekspertrådgiver på vaccineområdet

Professor og overlæge Lone Graff Stensballe bliver fra 15. januar sagkyndig rådgiver på vaccineområdet i Sundhedsstyrelsen. 

Lone Graff Stensballe
Lone Graff Stensballe (52) Sagkyndig rådgiver på vaccinationsområdet, Sundhedsstyrelsen, overlæge, Rigshospitalet, professor, pædiatrisk vaccinologi og infektionsepidemiologi, Københavns Universitet.
Søren Brostrøm
Søren Brostrøm (55) Direktør, Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen har ansat Lone Graff Stensballe som ekspert og rådgiver på vaccineområdet. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse

Lone Graff Stensballe er speciallæge i pædiatri, ekspert i infektionspædiatri og professor i pædiatrisk vaccinologi og infektionsepidemiologi. Hun har forsket i børnevacciner siden 2000 og interesserer sig særligt for vaccinationers store forebyggende potentiale, og den måde som befolkningen og enkeltpersoner reagerer på vacciner.

I 2020 blev Lone Graff Stensballe udnævnt til professor ved Rigshospitalet og Københavns Universitet. Her skal hun arbejde med at forbedre det danske børnevaccinationsprogram.

"Jeg er rigtig glad for, at vi med Lone får en så kompetent sagkyndig på vaccinationsområdet. Det er en helt ny stilling, og jeg glæder mig til at se, hvad Lone kan bringe ind af ny viden og erfaringer fra klinikken. Lone er en stor kapacitet og har i mange år forsket i vaccinationsområde, som særligt i denne tid, er meget vigtigt for Sundhedsstyrelsen," siger direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm. 

Rådgivningsområdet
Lone Graff Sørensen skal udover at rådgive om børnevaccinationsprogrammet også rådgive om andre offentligt finansierede vaccinationsprogrammer som vaccinationen mod covid-19. 

Sundhedsstyrelsen har tilknyttet 11 faste sagkyndige rådgivere. De hjælper med at overvåge udviklingen inden for hver deres fagområde, rådgiver i enkeltsager og deltager i udvalgsarbejde og ved forberedelse af love. De faste sagkyndige rådgivere er ansat for en periode på tre år ad gangen. 

Lone Graff Stensballes stilling er nyoprettet. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal