Lars Werge bliver direktør for Danske Biografer

Lars Werge bliver direktør i brancheforeningen for de danske biografer. Han skal sørge for, at Danske Biografer markerer sig i debatten. 

Lars Werge
Lars Werge (53) Direktør for Danske Biografer

Forhenværende formand for Dansk Journalistforbund Lars Werge skifter branche. 

1. marts tiltræder han stillingen som direktør for Danske Biografer, skriver Danske Biografer på deres hjemmeside.

Ansættelsen af Lars Werge sker ifølge Danske Biografer som følge af et ønske om at markere sig tydeligere i den offentlige debat om filmoplevelser i Danmark.

”Vi har i Danske Biografers bestyrelse længe haft et ønske om at få biograferne og deres gæsters interesser centralt placeret, når der tales film og særligt dansk film. Det gælder som aktør i de politiske kredse på Christiansborg og i forhold til branchens organisationer og kulturlivet som sådan. Og det gælder også foreningens ansigt i det offentlige rum,” siger Mette Schramm, der er konstitueret formand for Danske Biografer.

Den nye direktør ser frem til sit nye job. 

”Jeg går til opgaven med stor ydmyghed, men også med høje ambitioner. Gennem ansættelsessamtalerne og sidenhen gennem gode snakke med formanden og andre fra bestyrelsen, har jeg fået en klar fornemmelse af det potentiale, som Danske Biografer rummer, og jeg har faktisk den ambition at indfri det og løfte organisationen både i offentligheden og overfor politikere og beslutningstagere,” siger Lars Werge til Danske Biografer.

Lars Werge måtte forlade posten som formand for Dansk Journalistforbund sidste sommer, da han mistede opbakning fra hovedbestyrelsen. Det skete kort tid efter, at han med hovedbestyrelsens mandat afskedigede daværende chefredaktør på fagbladet Journalisten, Øjvind Hesselager. 

Lars Werge er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han var formand for Dansk Journalistforbund i fire år og har tidligere arbejdet som journalist.

 

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal