Tidligere minister genopstiller ikke og siger endeligt stop for politik

Den tidligere minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Henrik Høegh (V) har valgt ikke at genopstille i Lolland Kommune og valgt helt at ende karrieren som folkevalgt i 2021.

Henrik Høegh
Henrik Høegh (68) Viceborgmester (V), Lolland Kommune, fhv. fødevareminister, fhv. MF

Efter otte år i den kommunalpolitiske arena har viceborgmester i Lolland Kommune Henrik Høegh (V) valgt ikke at genoptage kampen op om borgmesterposten - eller nogen anden politisk folkevalgt post.

Det oplyser Lolland Falsters Folketidende.

Dermed ender den tidligere minister Henrik Høegh sin politiske karriere i 2021 efter, at hans periode som viceborgmester i Lolland Kommune rinder ud.

Han kastede sig ud i kommunalpolitikken i 2012, da han stillede op som borgmesterkandidat over for Holger Schou Rasmussen (S).

Han måtte lade socialdemokraterne tage borgmestertoppen både dengang og ved næste valg og har i stedet løftet ansvaret som viceborgmester.

En post, som Henrik Høegh nu er klar til at give videre.

Han begrunder sit politiske exit med, at han gerne selv vil vælge, hvornår han går på pension, og at der nu  er et stærkt alternativ til rollen som borgmesterkandidat.

I den forbindelse peger han på sin partifælle Tine Vinther Clausen som borgmesterkandidat for Venstre.

Den nuværende viceborgmester er dermed klar til at sige farvel til en lang karriere, der startede med fødderne solidt plantet i landbruget som uddannet landmand. 

Siden da har han været næstformand i Dansk Landbrug og efterfølgende siddet i Folketinget fra 2007 til 2015 samt bestredet posten som minister for fødevarer, landbrug og fiskeri fra 2010 til 2011.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal