Tidligere V-borgmester vil være regionsrådsformand

Anders G. Christensen, der er tidligere borgmester for Venstre i Favrskov Kommune, er parat til at udfordre Region Midtjyllands nuværende regionsrådsformand, Anders Kühnau (S). 

Anders G. Christensen
Anders G. Christensen (58) Byrådsmedlem (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget, Favrskov Kommune, næstformand i Erhvervsakademiet Dania, 1. suppleant til Folketinget for Venstre i Østjyllands storkreds

Et halvt år efter, at Venstre-profilen Carsten Kissmeyer meddelte, at han ikke ønskede at genopstille ved det kommende regionsrådsvalg, har en afløser meldt sig på banen. 

Den tidligere borgmester i Favrskov Kommune, Anders G. Christensen (V), har nemlig mandag meddelt, at han er parat til at stille sig i spidsen for partiet i Region Midtjylland, når regionsrådsvalget afvikles i 2021.

"Vi har i Region Midtjylland et godt sundhedsvæsen, men der er mange steder, det kan og skal gøres bedre," siger han til Lokalavisen Favrskov, hvor han også understreger behovet for en sundhedsreform.

"Alt for mange oplever, at vores dygtige medarbejdere i sundhedsvæsenet bruger deres tid forkert i stedet for på det arbejde, som de brænder for. Det er ikke i orden," siger han. 

Kristian Jensen afslog
Bliver Anders G. Christensen valgt som Venstres spidskandidat, får han til opgave at fravriste Socialdemokratiets Anders Kühnau formandsposten. 

En opgave, som Venstres tidligere næstformand Kristian Jensen allerede har takket nej til at påtage sig. 

Anders G. Christensen sidder i øjeblikket i byrådet i Favrskov Kommune, og han er ligeledes opstillet til Folketinget.

Han har været V-byrådsmedlem siden 1994 og var fra 2002 til 2010 valgt som borgmester.

Hvis han vælges som Venstres spidskandidat til regionsrådsvalget, må byrådsarbejdet dog vige til side, forklarer han. 

"Men Carsten Kissmeyer har både været Folketingskandidat og i Regionsrådet, så det tænker jeg sagtens kan lade sig gøre," siger han til Lokalavisen Favrskov.

Siden folketingsvalget 2019 har Anders G. Christensen været førstesuppleant til Folketinget for Venstre i Østjylland. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal