Tiktoks topchef trækker sig efter pres fra Trump

Efter få måneder trækker Kevin Mayer sig som administrerende direktør for videoappen Tiktok. Opsigelsen kommer efter, at USA's præsident, Donald Trump, har truet med indføre et forbud mod det sociale medie. 

Donald J. Trump
Donald J. Trump (74) Præsident, USA (Republikanerne)

Den kinesisk-ejede videoapp Tiktok skifter igen ud i topledelsen. 

Efter få måneder på posten har Kevin Mayer, der har været tjenestens administrerende direktør siden juni, nemlig opsagt sin stilling. 

Det skriver det amerikanske nyhedsmedie Financial Times torsdag. 

En afløser er allerede fundet internt, og stillingen bliver nu besat af Vanessa Pappas, der indtil nu har fungeret som general manager.

Kevin Mayers opsigelse kommer efter den seneste tidsarmlægning mellem Tiktok og den amerikanske præsident, Donald Trump

I et brev til sine ansatte, som Financial Times har læst, skriver Kevin Mayer, at han har "tænkt grundigt over, hvad de strukturelle ændringer i virksomheden vil kræve", og hvad det vil betyde for den globale rolle, han påtog sig, da han forlod en toppost hos Disney til fordel for direktørposten. 

Stopper efter politisk pres 
Donald Trump har i længere tid truet med at indføre i et forbud mod den kinesiske app i USA, og 6. august udskrev han et præsidentielt dekret, der giver amerikanerne frem til 20. september til at indstille alle forretninger med ByteDance, der er firmaet, som kontrollerer appen. 

Den udmelding førte mandag til, at Tiktok indlagde et søgsmål mod præsidentens administration.

Amerikanske politikere har over længere tid kritiseret Tiktok for at indhente og udnytte oplysninger fra brugere, der downloader appen, uden deres samtykke. 

Samtidig er Kina blevet beskyldt for at anvende data fra appen til at overvåge brugere.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal