Tommy Ahlers udpeger ny formand for Danmarks Innovationsfond

Koncerndirektør i Novozymes Tina Fanø er ny formand for Danmarks Innovationsfond. 

Tommy Ahlers
Tommy Ahlers (43) MF (V), iværksætter

Tommy Ahlers (V) har udpeget Tina Fanø til formand for Danmarks Innovationsfond.

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Innovationsfondens formål er at finde løsninger på nogle af samfundets store spørgsmål, og her er det afgørende at få forskning, innovation og virksomheder til at hænge sammen. Og det arbejde er Tina Fanø, der er koncerndirektør i Novozymes, den helt rette til, siger forskningsministeren.

"Tina Fanø har stor erfaring i netop at få forskning og innovation til at give værdi for virksomheder og Danmark, så Tina Fanø er den rette formand for fonden i fremtiden, så vi kan skabe endnu flere virksomheder på baggrund af solid og banebrydende forskning," lyder det fra Tommy Ahlers i pressemeddelelsen.

Tina Fanø overtager formandsposten fra 64-årige Jens Maaløe, der har været med i bestyrelsen, siden fonden blev grundlagt i 2014. Formandsskiftet sker 1. april.

Tommy Ahlers har i samme omgang udpeget to nye medlemmer til fondens bestyrelse. Det drejer sig om datalogiprofessor Stephen Alstrup og forskningsdirektør Lars Frølund. Sidstnævnte arbejder på Massachusetts Institute of Technology (MIT), der er et af verdens førende tekniske universiteter med hele 89 nobelpriser i kataloget.

Tilbage til navnenyt »

Prøv transport gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement