Topchef stopper i Nordea

Nordeas digitaliseringschef, Ewan MacLeod, stopper efter tre år i banken. Han stopper i banken midt i en stor it-omstilling.

Ewan MacLeod
Ewan MacLeod Afgående digitaliseringschef, Nordea

Digitaliseringschef Ewan MacLeod har netop meddelt, at han stopper i Nordea. Hans fratræden sker midt i en stor it-omstilling i banken.

Det skriver Ewan MacLeod på LinkedIn.

Ewan Macleod fratræder stillingen per 31. december i år. Han har været bankens digitaliseringschef de seneste tre år.

"Da Nordea er gået ind i en ny fase, og rollen som chief digital officer er blevet en mere eksekverende rolle, er det et naturligt tidspunkt for Ewan at søge nye udfordringer. Nordea har leveret en spændende digital dagsorden med forskellige partnerskaber gennem de seneste tre år, og Ewan har både internt og eksternt bidraget til at skabe et stærkt digitalt mindset og opbygge Nordeas omdømme som en stærk digital bank," skriver Nordeas presseafdeling i en mail til Altinget.

Fratrædelsen kommer kort tid efter Nordeas seneste regnskab, hvor it-området trak store overskrifter.

Banken måtte her nedskrive for 5,5 milliarder kroner på it-systemer og begrunde med, at man nu hurtigere ville rykke over på nye systemer.

"Det har været et privilegium at bidrage til Nordeas digitale foretagende over de sidste tre år, og det har været en stor ære at repræsentere Nordea udadtil," siger den fratrædende digitaliseringschef på sin Linkedin-profil og tilføjer, at "eftersom Nordea begynder en ny fase på den digitale rejse, er tiden rigtig for min fratrædelse."

Ewan MacLeod har på nuværende tidspunkt ingen planer efter sin fratræden.

Han kom i 2016 til Nordea fra en stilling i Royal Bank of Scotland.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal