Topdirektør i Novozymes fratræder øjeblikkeligt

Prisca Havranek-Kosicek stopper som finansdirektør i Novozymes efter omkring halvandet år på posten.

Novozymes og Prisca Havranek-Kosicek har indgået en fælles aftale om, at hun stopper som finansdirektør fra dags dato. Det oplyser Børsen.

Fratrædelsen skyldes ifølge enzymvirksomheden personlige årsager. Novozymes har i et stykke tid været på udkig efter en ny finansdirektør og ønsker Prisca Havranek-Kosicek held og lykke i fremtiden.

Den østrigske afgående finansdirektør kommer tidligere fra en stilling som finansdirektør i det globale rejsebureau Kuoni og har også arbejdet i medicinalindustrien.

Fratrædelsen kommer samme morgen som offentliggørelsen af Novozymes halvårsregnskab, der har skuffet analytikernes forventninger. Ifølge Børsen er resultatet før skat 1109 millioner kroner, hvilket er 83 millioner kroner lavere end analytikernes estimat.

Bestyrelsesformand Jørgen Buhl Rasmussen og administrerende direktør Peder Holk Nielsen udtrykker dog i en fælles udtalelse, at de gerne vil takke Prisca Havranek-Kosicek for hendes solide arbejde, hvor hun ifølge dem har sikret leveringen af firmaets opdaterede strategi.

Den tidligere finansdirektør Benny Loft fik et gyldent håndtryk på cirka 15 millioner kroner efter 17 år i Novozymes.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal