Topledelsesrokade i Forsvaret sender sigtet chef på porten

Den nu tidligere chef for Hærkommandoen, Hans-Christian Mathiesen, fjernes permanent fra stillingen. Samtidig får Forsvaret ny chef for Hærkommandoen og ny militær repræsentant i Nato og EU.

Hans-Christian Mathiesen
Hans-Christian Mathiesen (55) Fhv. chef, Hærkommandoen, Forsvaret (midlertidigt suspenderet)
Michael Anker Lollesgaard
Michael Anker Lollesgaard (59) Chef for Hærkommandoen, fhv. Danmarks Militære Repræsentant, NATO og EU.

Tidligere chef for Hærkommandoen og centrum for en verserende undersøgelse om tjenestemisbrug, Hans-Christian Mathiesen, fjernes permanent fra stillingen. 

Det skriver Forsvaret i en pressemeddelelse.

Hans-Christian Mathiesen har siden oktober 2018 har været suspenderet fra stillingen grundet en sag om mulig tjenestemisbrug. Sagen handlede om, at han forfremmede sin daværende kæreste og desuden fjernede et krav om erfaring i internationale missioner på en lederuddannelse, så kæresten kunne komme ind.

Sagen har nu sat gang i en større ledelsesrokade i Forsvaret, der blandt andet betyder, at generalmajor Michael Lollesgaard er ny chef for Hærkommandoen. Han har senest været udstationeret i Yemen som chef for FN's politiske mission og tidligere været Danmarks militære repræsentant i Nato og EU. 

Dermed returnerer den midlertidige chef for Hærkommandoen, Kenneth Pedersen, til sin stilling som chef for Operationsstaben.

Forsvarschef Bjørn Bisserup er glad for, at den fremtidige ledelse i Hærkommandoen endelig er på plads.

"Jeg er sikker på, at Michael er den helt rigtige til at stå i spidsen for løsning af hærens mange, store og vigtige opgaver, herunder implementering af forsvarsforliget i Hæren i de kommende år. Jeg er tilfreds med at kunne præsentere en afklaring omkring ledelsen i Hærkommandoen," siger Bjørn Bisserup i pressemeddelelsen.

Stillingen som Danmarks Militære Repræsentant i Nato og EU overtages af forhenværende viceforsvarschef og chef for Forsvarsstaben, Max Arthur Lund Thorsø Nielsen.

Hans post som chef for Forsvarsstaben overgår midlertidigt til chef for Udviklings- og Planlægningsstaben, Frank Trojahn.  

Hans-Christian Mathiesen vil, indtil sagen er afsluttet ved Forsvarsministeriets Auditørkorps, blive placeret i et midlertidigt stillingsnummer i Forsvarskommandoen.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal