Torben Hansen dropper landspolitik

Næstformanden for den socialdemokratiske folketingsgruppe, miljøordfører Torben Hansen, vil hellere være byrådsmedlem i Randers end fortsætte på Christiansborg.

Torben Hansen
Torben Hansen (55) Borgmester (S), Randers Kommune, fhv. MF
Torben Hansen (47) er blevet placeret som nummer to på den socialdemokratiske opstillingsliste i Randers - kun overgået af borgmester Henning Jensen Nyhuus (S).

"Bliver jeg valgt til byrådet, vil jeg søge dispensation, så jeg kan fortsætte mit arbejde i Folketinget valgperioden ud," siger Torben Hansen til Berlingske.

Torben Hansen blev valgt til Folketinget i 2001, og før det sad han to valgperioder i byrådet i Randers, hvor han var gruppeformand og viceborgmester.

Overfor Berlingske nægter Torben Hansen, at der skulle være tale om en flugt fra en folketingsgruppe, hvis kurs han er uenig i:

"Det er bestemt ikke nogen flugt. Overhovedet ikke. Det kan jeg sige uden at få sorte streger i panden. Det er et tilvalg - jeg vil gerne hjem og gøre en indsats i Randers. Længere er den ikke," siger han og tilføjer:

"Jeg har indtil videre haft 11 fantastiske år i Folketinget, men man skal også engang i mellem kigge på sig selv og sige, at det kunne være, man skulle prøve noget andet. Jeg brænder meget for det lokalpolitiske, og det kunne være sjovt og spændende at komme lidt tættere på de borgere, man er med til at træffe beslutninger omkring."

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal