Udgiver Lisbeth Kirk fylder 60 - betydningsfuld kvinde i EU

Lørdag den 15. juni fylder Lisbeth Kirk 60 år. Hun er grundlægger og leder af netavisen euobserver.com, som dækker europæiske anliggender på engelsk til en international læserskare.

Lisbeth Kirk
Lisbeth Kirk (60) Grundlægger og leder, nertavisen EUobserver.com

Efter mere end 20 års virke i Bruxelles besidder Lisbeth Kirk en bred indsigt i EU-forhold. Senest sad hun i valgstudiet på Danmarks Radio's P1 Orientering i syv timer og kommenterede valget til Europa-Parlamentet i de 28 medlemslande.

I 2017 blev Lisbeth Kirk optaget på listen over de tyve mest betydningsfulde kvinder i EU. Listen udgives af det amerikanske netmedie Politico med redaktion i Bruxelles. Eneste anden dansker var kommissær Margrethe Vestager.

Lisbeth Kirk er født og vokset op på herregården Fussingø mellem Randers og Viborg og blev uddannet på Journalisthøjskolen i Aarhus i 1983.

Efter uddannelsen startede hun som journalist på EF-modstandernes ugeavis Notat. Hun blev hurtigt bladets korrespondent i Bruxelles og senere chefredaktør. Her omlagde hun avisen fra menings- og kampagneavis til en mere seriøs ugeavis.

I Bruxelles fandt hun sammen med Jens-Peter Bonde, der var medlem af Europa-Parlamentet for først Folkebevægelsen mod EF fra 1979 og for JuniBevægelsen fra 1992.

De blev gift i 1986 og har sammen børnene Jeppe Kirk Bonde (31), investeringsrådgiver i London, Martin Kirk Bonde (29), som er økonom i Makrogruppen, der udvikler Finansministeriets nye regnemodel, og endelig Mathias Kirk Bonde (21), som studerer datalogi på Københavns Universitet og skal på et års studieophold på University of California til september.

Lisbeth Kirk fejres hjemme på dagen.

Tilbage til navnenyt »

Prøv kultur gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement