Veganerpartiet ekskluderer medstifter og tidligere partileder

Veganerpartiets landsledelse har valgt at ekskludere Henrik Vindfeldt på grund af skadelig adfærd.

Placeholder image
Henrik Vindfeldt har blandt andet udvist nedværdigende adfærd over for andre medlemmer af partiet, hvilket er en af grundene til, at landsledelsen har valgt at ekskludere ham fra partiet. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Veganerpartiets landsledelse har mandag 10. januar valgt at ekskludere Henrik Vindfeldt som medlem af partiet grundet samarbejdsvanskeligheder og skadelig adfærd.

Det oplyser Veganerpartiet i en pressemeddelelse.

Veganerpartiet har de seneste år oplevet uroligheder internt i partiet, hvor Henrik Vindfeldt i flere tilfælde har været involveret. I 2020 blev han blandt andet beskyldt for at tale grimt til partiets bestyrelsesmedlemmer og har efterfølgende udvist nedværdigende adfærd over for andre medlemmer, oplyser partiet. Dette indebærer blandt andet at komme med falske anklager om krænkende adfærd.

Nu frygter Veganerpartiet, at Henrik Vindfeldts tidligere adfærd vil splitte partiet indefra og har derfor valgt at ekskludere ham endeligt.

”Mange af urolighederne i partiet har været baseret på manglende italesættelse af dårlig arbejdsadfærd. Det søger vi at gøre op med nu og fremadrettet,” udtaler Veganerpartiets politiske ordfører Michael Monberg og tilføjer:

"Henrik er hårdtarbejdende, men vi kan ikke længere se gennem fingre med måden at behandle sine kolleger. Det splitter organisationen indefra, og vi kan ikke tåle endnu en genstart."

I 2021 afgav Veganerpartiets ledelse også et mistillidsvotum til Henrik Vindfeldt, men dette betød ikke, at han fik frataget sin stilling som partileder, som han overtog i september 2020. Først dagen før Veganerpartiets landsmøde i juni 2021 valgte han at trække sig af personlige årsager.

Henrik Vindfeldt var med til at stifte Veganerpartiet i 2018 og få indsamlet de 20.182 vælgererklæringer, der kræves for at stille op til næste folketingsvalg.

Opdateret 15.58: I en ny version af pressemeddelelsen fastslår Veganerpartiet, at Henrik Vindfeldts krænkende og nedværdigende adfærd ikke er af seksuel karakter. 

Læs også

Omtalte personer

Henrik Vindfeldt

Fhv. partileder, Veganerpartiet

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser