Women Deliver mister sin direktør gennem syv år efter racisme-anklager

Katja Iversen stopper som administrerende direktør for Woman Deliver efter syv år på posten. Det sker oven på flere påstande om en racistisk kultur i organisationen.

Katja Iversen
Katja Iversen (51) Fhv. administrerende direktør, Women Deliver

Den internationale organisation Women Deliver skal på jagt efter en ny direktør, da Katja Iversen har opsagt sin stilling som administrerende direktør fra 30. oktober.

Det skriver Women Deliver i en pressemeddelelse.

Med Katja Iversen som administrerende direktør er Women Deliver vokset fra en lille organisation med otte ansatte i 2014 til en organisation med over 50 ansatte og et million-budget i 2020. Men nu er det tid til at give stafetten videre for Katja Iversen.

"Igennem min karriere har jeg brugt min stemme til at advokere for marginaliserede piger og kvinder og for mere inkluderende lederskab. Efter grundig reflektion har jeg taget den beslutning, at jeg overgiver min post og træder tilbage, så en person fra et af de mange fællesskaber og grupper, vi arbejder med og for, kan lede organisationen," siger hun i pressemeddelelsen. 

Katja Iversens fratrædelse sker efter at flere tidligere medarbejdere har kritiseret organisationen for en racistisk arbejdskultur i kølvandet på Black Lives Matter-bevægelsen. Anklagerne førte til en intern undersøgelse af arbejdskulturen, ligesom Katja Iversen selv tog orlov indtil undersøgelsen var færdiggjort.

Undersøgelsen er netop blevet offentliggjort samtidig med Katja Iversens fratrædelse.

Det er endnu uvist, hvad fremtiden bringer for Katja Iversen, men hun vil fortsat følge organisationens arbejde og kæmpe for piger og kvinder.

"Jeg vil fortsat bruge min stemme og magt til at skabe forandring. Jeg er stadig dedikeret til Women Delivers mandat og partnere, og jeg ønsker organisationen alt det bedste i dens arbejde med at være en stærk fortaler for piger og kvinder i al deres forskellighed," siger Katja Iversen.

Women Deliver er en førende global fortaler for ligestilling samt sundhed og rettigheder for piger og kvinder. Organisationen samler diverse stemmer, der forankret i seksuelle og reproduktive rettigheder kæmper for piger og kvinders rettigheder i alle aspekter af livet. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal