Hørt på Folkemødet: Dag 3

FOLKEMØDE: Der er høj sol over Allinge og liv i gader og stræder. Altinget har indsamlet en lille kavalkade af pudsige udsagn og rappe replikker.

Stemningen er høj i det politiske samtalekøkken på Folkemødet.
Stemningen er høj i det politiske samtalekøkken på Folkemødet.Foto: Pelle Rink/Scanpix
Carsten Terp Beck-NilssonRasmus Dahl Løppenthin

Lørdagen startede med høj sol i Allinge. Om det var solen eller croissanterne, der trak, skal vi lade være usagt, men der var stort fremmøde til Altingets debat 8.30 om fondes betydning i samfundet.

I panelet var tre fondsdirektører, heriblandt Bikubenfondens Søren Kaare-Andersen, som fik vækket publikums lattermuskler med sin lille, charmerende fortalelse:

”Vi sender ikke et begrundet afslag. Men man kan altid få et afslag.”

Han mente, at afviste ansøgere altid kunne henvende sig og få en begrundelse.

Han har været iværksætter, særlig rådgiver, udviklingsminister og senest formand for FN's Økonomiske Kommission for Europa. Nu er Christian Friis Bach tilbage i Danmark. Og direkte adspurgt, hvad han så skal lave, svarede han:

”Jeg skal passe køer. Jeg har købt fire kvier. Der er ikke noget så beroligende som køer.”

Og apropos hyldede Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl landlig idyl i sin partiledertale fra den store scene. Han mener, vi burde værdsætte det landlige lidt mere.

”Det kan være, at børnene spiller lidt mere bold på plænen end film på iPhonen. Jeg ved det ikke. Men jeg tror faktisk, at det nære samfund gør, at vi kommer tættere på hinanden,” sagde DF-formanden.

Vi er i øvrigt ikke de eneste, der samler på guldkorn i Allinge. Her er et tweet fra Rasmus Bredde:

Generalsekretæren for Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, har været i flere debatter om potentialet i at indgå partnerskaber med virksomheder. Mødet mellem ngo og privat virksomhed kræver typisk, at man føler hinanden lidt på tænderne, lod han forstå:

”På nogle af vores første møder med Grundfos' ledelse i Bjerringbro tillod jeg mig at sige: I skal ikke regne med, at vores assistance er gratis. Så grinede de og sagde: Se, det er en snak, vi forstår.”

I samme debat kom kommunikationsdirektør i Grundfos Kim Nøhr Skibsted i øvrigt med følgende delikate konstatering:

”Der er ikke nok vand til alle. Så vi må alle sammen til at vænne os til tanken om at drikke hinandens tis. Vi har gjort nogle forsøg med at rense det. Og det smager faktisk ikke dårligt.”

Skål!

Der er gode ideer, og så er der de mindre gode. Sådan en gummimand som denne her hører vel nok til de mindre gode – i hvert fald i et nordbornholmsk blæsevejr.


Københavns børne- og ungeborgmester, Pia Allerslev (V), har været i debat om socialøkonomi, som hun har stor sympati for. Men hun oplever, at lovgivningen spænder ben for at lægge kommunale opgaver ud til socialøkonomiske virksomheder, fortalte hun i en debat, hvor følgende udsagn stammer fra:

”Når jeg diskuterer med mine embedsmænd, plejer jeg at spørge: Kan jeg komme i fængsel, hvis vi gør sådan her? Og det siger de så nogen gange ja til.”

Og med disse ord kom vi til bunds – og endda uden at havne i spjældet.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00