Spitzenkandidat, lavere valgalder og traktatændringer: Det vil den nye tyske regering med EU

En ny trafik-lys-regering i Tyskland ser ud til at blive til virkelighed, og det betyder både gode og dårlige nyheder for Danmarks interesser i EU. Altingets EU-redaktør dykker ned i den nye regerings ønsker i denne udgave af Altingets EU-podcast.

Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Selvom socialdemokraternes Olaf Scholz helt formelt ikke er udnævnt som ny kansler i Tyskland endnu, så skal der gå meget galt, hvis ikke han bliver landets næste kansler.

Olaf Scholz socialdemokrater bliver bakket op af De Grønne samt det liberale parti FDP, og de tre partier har tilsammen forfattet en koalitionstraktat, hvor et virvar af politiske ønsker er skrevet ned.

Deriblandt de mange ønsker om klimatiltag på hjemmefronten, men også en del om, hvad de tre partier har af ønsker for Europa og EU, og der er altså både ønsker om at fremme spitzenkandidat-processen, samt at sænke alderen for, hvornår europæerne kan stemme.

Altingets EU-redaktør, Rikke Albrechtsen, gennemgår i denne udsendelse nogle af de ting, som Olaf Scholz’ regering vil med EU, og ser også på, hvad det har af betydning for Danmark.

 

Foto:
Udsendelsen er blevet til med støtte fra Europa-Nævnet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00