Campingrådet kræver flere og større hytter

FORHANDLINGER: På Christiansborg drøfter partierne nye regler for campingpladser. Campingrådet har store forhåbninger om lempelser, så der kan bygges større hytter. Men det advarer DN imod.

Campinghytter skal være større og højere i fremtiden, mener Campingrådet.
Campinghytter skal være større og højere i fremtiden, mener Campingrådet.Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Større og flere campinghytter.

Det håber Campingrådet snart bliver muligt, fordi politikerne på Christiansborg i disse dage drøfter nye regler for campingpladser.

”Det eneste vi ønsker os er samme vilkår i Danmark som i andre lande. Men reglerne for hvor store hytter vi må bygge er alt for rigide,” siger Karsten Egelund, der er formand for Campingrådet.

Som en del af lovbehandlingen af en ny planlov, drøfter politikerne på Christiansborg i disse dage at ændre campingreglementet. Partierne bag planlovaftalen (regeringen, DF og Socialdemokratiet) mødtes ifølge Altingets oplysninger tirsdag. Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra partierne, men i Campingrådet peger man på flere problemstillinger, der gerne skal løses.

Det er ikke okay, at man laver sommerhuse inden for strandbeskyttelseslinjen helt ned til stranden, bare fordi det sker på en campingplads.

Nina Larsen Saarnak
Leder af lokale sager i DN

Campingrådet vil have lempet på kravet om, at campinghytter maksimalt kan være 35 kvadratmenter, og at der maksimalt må være 60 hytter på hver campingplads. Derudover ønsker rådet, at hytterne kan bygges højere end i dag, og at to eller flere hytter kan slås sammen.

”Vores kunder ønsker større hytter. Det er ofte storfamilier, der ønsker at være på ferie sammen. Egentlig ønsker vi os mindre ressortområder på hver enkelt campingplads,” siger Karsten Egelund.

Sommerhuslignende vilkår
Men kan man ikke bare leje to hytter?

”Jo. Men skal børnene så bo i den ene hytte, og de voksne i en anden? Det er jo ikke særligt godt. Og det er også dumt, at man har to badeværelser og to køkkener. Det er helt hen i vejret,” siger han og fortsætter:

”Man lejer jo heller ikke to sommerhuse. Vi vil gerne kunne tilbyde sommerhuslignende vilkår. Folk vil gerne bo på en campingplads med mange aktiviteter, men de vil også gerne have luksus i forhold til bolig.”

Ifølge Karsten Egelund lider den danske campingbranche under faldende antal årlige overnatninger.

DN advarer
Danmarks Naturfredningsforening er imidlertid ikke begejstret for udsigten til at lempe på reglerne. Leder af lokale sager, Nina Larsen Saarnak, peger på, at mange campingpladser ligger helt ude ved kysten, og at det derfor er nødvendigt med begrænsninger.

”I Danmark har vi haft tradition for, at campingpladser har fået lov til at ligge på meget følsomme placeringer både visuelt og naturmæssigt, fordi det er en mere simpel ferieform,” siger hun og fortsætter:

”Derfor er der også behov for nogle restriktive retningslinjer for de her campinghytter, så det ikke udvikler sig helt vildt.”

Hun mener, at det er vigtigt, at campingpladser ikke udvikler sig til egentlige sommerhusområder.

”Det er ikke okay, at man laver sommerhuse inden for strandbeskyttelseslinjen helt ned til stranden, bare fordi det sker på en campingplads,” siger Nina Larsen Saarnak.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00