Dagens overblik: Flertal vil hjælpe børn, der bliver sendt på genopdragelsesrejser

Regeringen og dens støttepartier er enige med partier i blå blok om at ændre regel i udlændingeloven. Venstre har præsenteret eget infrastrukturudspil. Få overblik over dagens politiske nyheder.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Godmorgen og velkommen til Altingets politiske nyhedsoverblik.

Vi starter i dag med forsiden af Information, hvor vi finder nyheden om, at højrefløjen og venstrefløjen samles for at hjælpe børn, som bliver ofre for genopdragelsesrejser.

Regeringen, Venstre, Konservative, SF og Radikale går sammen om at lægge stemmer til et beslutningsforslag fra Enhedslisten, som vil ændre udlændingeloven.

Ændringen vil betyde, at mindreårige, som sendes på genopdragelsesrejse, ikke skal fratages deres danske opholdstilladelse. Som reglerne er i dag, ville de miste den efter tre måneder.

Venstre præsenterer sit eget infrastrukturudspil
Flere milliarder til infrastruktur og en hærvejsmotorvej. Det er blandt elementerne i Venstres kontraudspil til regeringens infrastrukturudspil.

Det skriver Altinget Transport.

Venstre har tirsdag morgen fremlagt sit bud på, hvordan en infrastrukturplan skal skrues sammen. Blandt andet lægger partiet op til at øge den økonomiske ramme for planen med 4,3 milliarder kroner.

Derudover foreslår Venstre, at der skal laves den såkaldte Hærvejsmotorvej, som skal gå fra Haderslev til Sønderup nord for Hobro. Læs mere om udspillet på Altinget Transport.

Partier lægger pres på S for nyt fælles EU-fodslag
Flere af partierne i Folketinget begynder at blive utålmodige efter, at regeringen begynder forhandlingerne om en ny europapolitisk aftale, som skal fastlægge Danmarks EU-linje.

Det skriver Altinget EU.

Både Venstre, Konservative og Enhedslisten efterlyser handling fra regeringens side til at efterleve løftet fra sit forståelsespapir, hvori det står, at der skal laves en ny aftale i denne valgperiode.

”Jeg kan godt få fornemmelsen af, at det er en syltekrukke, som man gerne vil vente med at skrue låget af til på den anden side af et folketingsvalg,” siger Jan E. Jørgensen, som indtil for nylig var Venstres EU-ordfører.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) afviser kritikken om nøl. Men han henviser til, at der blandt andet er brug for en offentlig debat om det danske EU-medlemskab, før der laves et nyt stort forlig på området.

Partierne brugte rekordmange penge i 2019
Valgkampsåret 2019 endte med at blive historisk dyrt for partierne, som samlet set fik spenderet mere end en kvart milliard kroner.

Det skriver Altinget Christiansborg på baggrund af Altingets gennemgang af regnskaberne for samtlige partier, som er repræsenteret i Folketinget, samt Folkebevægelsen mod EU.

I alt endte de 12 partiers forbrug på omtrent 277 millioner kroner, og dermed slår 2019 rekord som værende det dyreste år for partierne i mindst 17 år.

De samlede udgifter i året, som både bød på et folketingsvalg og et valg til Europa-Parlamentet, steg med 19 procent i forhold til de to foregående valgkampsår 2015 og 2011, hvor de samlede udgifter landede på lidt over 230 millioner kroner.

Det sker i dag

  • Regeringen forhandler med Folketingets partier om sommerpakke
  • Klokken 13: Møde i folketingssalen med statsministerens spørgetime
  • Klokken 13.30: Demokratikonference i København
  • Klokken 14.30: Møde i folketingssalen
  • Klokken 14.30: Justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd om PET-vurdering af danske børn i Syrien
  • Klokken 15.00: Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i samråd om udvikling af dansk coronavaccine
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00