Den stramme udlændingepolitiks far takker af

Bertel Haarders betydning for den udlændingepolitik, der bredt set er konsensus om blandt Folketingets partier i dag, har det med at blive glemt. Det sætter Altingets magasinredaktør og politiske analytiker fokus på i dagens udgave af Altinget Ajour.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Efter mere end 40 år i Folketinget og over 20 år som minister er det slut med at se Bertel Haarder i Folketinget, når denne folketingsperiode er afsluttet.

Og der er masser af højde- og lavpunkter i Haarders karriere at hive frem, men ifølge Altingets magasinredaktør, Esben Schjørring, er det især arbejdet med den første ændring af udlændingeloven i 2002, der kommer til at stå tilbage for Bertel Haarder.

Dengang blev Haarder udsat for voldsom kritik for at træffe nogle valg, der nu er bred anerkendelse om var de rigtige i Folketinget – og i den efterfølgende fortælling om politikere, der har truffet nødvendige beslutninger på udlændingeområdet, bliver Haarder til tider glemt.

Hør Esben Schjørring forklare om Haarders rolle for dansk udlændingepolitik dengang og nu i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor han ser tilbage på Haarders politiske liv som integrationsminister.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bertel Haarder

Fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

Esben Schjørring

Politisk redaktør, Altinget
cand.mag. i filosofi (Københavns Uni. 2008)

0:000:00