Det sker i EU: Helgen-fri sender EU-politikere udenlands

OVERBLIK: En stille uge i Bruxelles venter. Parlamentarikere bruger tiden på studieture, mens Unionens landbrugskommissær tager på charmetur til Asien.

"Enjoy. It's from Europe," var sloganet, da landbrugskommissær Phil Hogan var på erhvervsfremstød i Kina og Japan i april. Nu er turen kommet til Vietnam, Indonesien og Singapore.
"Enjoy. It's from Europe," var sloganet, da landbrugskommissær Phil Hogan var på erhvervsfremstød i Kina og Japan i april. Nu er turen kommet til Vietnam, Indonesien og Singapore.Foto: Haruyoshi Yamaguchi/European Union
Michael Hjøllund

Mandag 31. oktober

EU-politikere på studietur
Europa-Parlamentet holder ugen mødefri, og det udnytter en række af EU’s folkevalgte til i stedet at rejse ud i verden.

En delegation fra Europa-Parlamentets udviklingsudvalg besøger syriske flygtninge i Libanon, en anden gruppe tager til Egypten for at diskutere migration, og en tredje delegation rejser til Thailand for at blive klogere på landets indsats mod ulovligt fiskeri.


Tirsdag 1. november

Helgener lukker EU
På grund af fejringen af allehelgensdag er EU-institutionerne næste helt lukket ned både tirsdag og onsdag.


Onsdag 2. november

Landbrugskommissær på charmeoffensiv
Den irske EU-kommissær for landbrug, Phil Hogan, drager til Vietnam, Indonesien og Singapore på en ugelang rejse, der skal fremme den europæiske landbrugs- og fødevaresektors tilstedeværelse i regionen.

Med EU-kommisæren følger repræsentanter for erhvervsorganisationer og virksomheder. På programmet er møder med lokale virksomheder og myndigheder, der skal gøre deltagerne klogere på markederne for fødevarer og landbrugsprodukter i området.


Torsdag 3. november

EU-toppen diskuterer Europas fremtid
Flygtningekrise, lavvækst og et Storbritannien på vej mod EU-samarbejdets nødudgang. Der er nok at gruble over i EU-systemet, og det er, hvad to af Bruxelles' topfigurer skal gøre torsdag. Her deltager EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, og Europa-Parlamentets formand, Martin Schulz, i en debat under titlen ”Fremtiden for Europa”.

Debatten foregår i Østrigs hovedstad Wien og er en del af projektet "The New Vienna Congress LAB". Projektets formål er at ”udvikle og efterprøve nye værktøjer” til at træffe politiske beslutninger og ”skabe kernen til en ny europæisk fortælling”.


Fredag 4. november

Stor klima-aftale træder i kraft
Kort før en stor international klimakonference i Marokko løber af stablen senere i november, træder den profilerede klimaaftale fra Paris i kraft. Formålet med aftalen er at holde den globale opvarmning på under to grader. Ikrafttrædelsen kommer en måned efter, at EU skubbede aftalen over målstregen med en regulær feberredning, som sikrede, at Unionen i fællesskab kunne tiltræde aftalen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00