EL: Vi frasiger os gerne den lukrative pensionsordning, men...

TV: Enhedslisten er klar til at frasige sig den lukrative folketingspension, men vil have lukket et hul og have fuld åbenhed om, hvem der frasiger sig ordningen. Se interview med finansordfører Pelle Dragsted (EL) her.

Toke Gade Crone Kristiansen

Folketinget andenbehandlede for nyligt en ny pensionsordning for medlemmer af Folketinget.

Der lægges med et ændringsforslag fra Socialdemokratiet op til at vedtage muligheden for, at Folketingsmedlemmer kan frasige sig deres lukrative pensionsordning og overgå til en ordning, som minder om en almindelig arbejdsmarkedspension. 

Selvom forslaget ikke er stillet af Enhedslisten selv, men af Socialdemokratiet, er venstrefløjspartiet klar til at støtte forslaget.

"Vi synes, det er et latterligt forslag, fordi vi synes, at alle folketingspolitikere burde overgå til den her pension, men når vi nu alligevel støtter det, så er det fordi, at vi synes, at handling skal følge holdning," siger Pelle Dragsted.

Enhedslistens støtte er dog betinget af, at et hul i loven lukkes, som gør det muligt at overgå til arbejdsmarkedpensionen efter at have optjent den mere lukrative pension over en længere årrække og har nået grænsen for, hvor meget der kan optjenes på den ordning. 

Det er derfor uvidst om ændringsforslaget vil blive vedtaget, når Folketinget tredjebehandler nye pensionsordninger.

Hør Pelle Dragsted forklare sagen i interviewet ovenfor. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pelle Dragsted

Politisk ordfører, MF (EL)
BA i historie (Københavns Uni. 2001), master i retorik og formidling, Aarhus Universitet 2016

0:000:00