Folkemødet i tal: Sundhed er topscorer

FOLKEMØDE: Sundhed og demokrati er de to emner, der bliver holdt flest arrangementer om til årets Folkemøde. Det viser en gennemgang, som kommunikationsvirksomheden Radius har foretaget af samtlige programmer gennem Folkemødets historie.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Amalie Bjerre Christensen

Er du taget til Bornholm for at deltage i Folkemødets sundhedsarrangementer, så får du travlt.

Med 375 arrangementer er sundhedsområdet endnu en gang det område, der bliver afholdt flest arrangementer om på Folkemødet.

Det viser en gennemgang, som kommunikationsvirksomheden Radius har lavet, hvor de har gennemgået samtlige programmer for Folkemødet, siden det første møde løb af stablen i 2011.

”Det, der skiller sig mere ud i år i forhold til tidligere år, er, at der er flere debatter om arbejdsmarkedspolitik, end der har været tidligere. Det skyldes sandsynligvis hele debatten omkring Disruptionrådet og hele det fokus, der er på det,” siger Claus Horsted, senior adviser i Radius.

Flere debatter om Danmark
Når organisationer og partier opretter et arrangement i folkemødeprogrammet, ’tagger’ de arrangementet med det eller de emner, som eventet handler om.

I Radius’ gennemgang af årets program bliver der ud af de i alt 3.202 arrangementer afholdt 264, der er tagget med ’debat’, hvilket næstefter sundhed er det, der bliver afholdt flest arrangementer om. I bunden ligger EU, som kun er skemalagt med 103 arrangementer.

(Artiklen fortsætter under grafen)

(Grafen viser tags, der er brugt til mere end 100 events. Kilde: Radius)

”Noget af det, der er mindre af i år i forhold til Folkemødets start, er, at der er markant færre debatter, der er tagget med ’debat’ og ’politik’. Til gengæld er der lidt flere debatter i år, der er tagget med 'Danmark',” siger Claus Horsted og tilføjer:

”Om det er et udtryk for, at folk er blevet bedre til at tagge, at der rent faktisk er flere debatter, der handler om Danmark rent værdimæssigt, kan selvfølgelig være lidt svært at tolke på.”

Ifølge Claus Horsted viser Radius’ analyse også, at arrangørerne er blevet mere professionelle og bevidste om, hvordan de skal kategorisere deres begivenheder i folkemødeprogrammet.

”Det hænger nok også sammen med en generel professionalisering af hele set-uppet og arrangementerne på Folkemødet,” siger Claus Horsted.

Alternativet positionerer sig
Ser man på Radius’ gennemgang af partiernes arrangementer, afholder Alternativet 43 arrangementer, mens Socialdemokratiet, Venstre og Radikale hver især lægger telt til 26 events.

Med 10 events er Dansk Folkeparti det parti, der står for færrest arrangementer.

”Det eneste parti, der er i stigning i antallet af aktiviteter, er Alternativet. Det lader til, at de store partier som Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har stabiliseret sig på et lidt mindre niveau end tidligere år, mens Alternativet, der er et nyt parti, bruger Folkemødet meget aktivt til at positionere sig selv,” siger Claus Horsted.

(Antal arrangementer hvert parti arrangerer. Kilde: Radius)

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Horsted

Direktør for PA og Kommunikation, Landbrug & Fødevarer
ba.scient.pol. (SDU 2006)

0:000:00