KORT: Disse 67 kommuner sprængte byggebudgettet

REGNSKAB: Mens to tredjedele af kommunerne brugte mere end planlagt på byggeri, så brugte den sidste tredjedel mindre. Se her, om din kommune overskred anlægsbudgettet i 2016. (RETTET)

Kommunerne investerede i 2016 over 300 millioner kroner mere end planlagt på idrætsfaciliteter. Her Silkeborgs nye stadion.
Kommunerne investerede i 2016 over 300 millioner kroner mere end planlagt på idrætsfaciliteter. Her Silkeborgs nye stadion.Foto: Henning Bagger/Scanpix
Kim Rosenkilde

*Altinget er blevet opmærksom på, at der er sket en fejl med opsætningen af nedenstående kort. Indtil kortet bliver rettet til, kan de rigtige værdier for de enkelte kommuner findes her.

Hovedparten af landets kommuner bidrog i 2016 til, at der samlet set blev brugt over 2,1 milliarder kroner mere på at bygge og renovere i kommunerne, end det var aftalt med regeringen.

67 kommuner overskred deres budgetterede anlægsudgifter med næsten 2,8 milliarder kroner. Men da de sidste 31 kommuner brugte mindre end planlagt, endte den samlede budgetoverskridelse på knap to milliarder kroner.

Hertil kommer at kommunernes anlægsbudgetter for 2016 i udgangspunkt lå 200 millioner kroner over den med regeringen aftalte anlægsramme.

 

Dokumentation

Om Altingets opgørelse

Altinget har opgjort hver enkelt kommunes budgetterede udgifter og sammenholdt dem med de tilsvarende regnskabsførte udgifter for 2016.

Opgørelsen er afgrænset til de områder, som indgår i økonomiaftalens anlægsramme (dvs. fraregnet forsyningsomårdet og ældreboliger).

Tilsvarende opgørelse er lavet for kommunerne under et for hvert enkelt udgiftsområde under anlægsrammen.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00