S-profil vil være ny formand for regionerne

NAVNE: Hovedstadens regionsrådsformand, Sophie Hæstorp (S), går efter at overtage formandsposten for Danske Regioner. Men hun er ikke den eneste kandidat.

Foto: Bax Lindhardt/Scanpix
Cecilie GormsenKristian Tolbøll

Regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) går efter at overtage posten som formand for Danske Regioner til kommunal- og regionsvalget 21. november 2017.

Det oplyser hun på Facebook.

Formandsposten bliver nemlig ledig, eftersom nuværende formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S), ikke genopstiller.

Læs også: V-finansordfører vil være ny formand i Region Sjælland

Ifølge Sophie Hæstorp Andersen befinder sundhedsvæsenet sig et sted, hvor det skal gå fra i høj grad at være fokuseret på produktivitet til at være mere værdibaseret.

"Jeg vil være en formand, der skaber åbenhed, transparens og kommer i dialog med vores store medarbejderorganisationer. Det, der er forskel på at være formand for en region og det at stå i spidsen for Danske Regioner, er, at man har indflydelse på de mange forhandlinger, der foregår," siger Sophie Hæstorp til Dagens Medicin.

42-årige Sophie Hæstorp har været regionsrådsformand i Hovedstaden siden 2014, og hun er forhenværende medlem af Folketinget. Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2006.

Ikke ene kandidat
Hovedstadens socialdemokratiske regionsrådsfromand er dog ikke den eneste, der har meldt sig ind i kampen om formandsposten for Danske Regioner. Region Syddanmarks regionsrådsformand Stephanie Lose (V) meddelte i sidste uge, at hun også gerne vil være formand for regionerne.

”Hvis jeg får muligheden af vælgerne, og mit parti gerne vil have mig til at gøre det, så er det bestemt en opgave, som jeg er villig til at løse, og som jeg vil glæde mig til løse,” sagde Stephanie Lose til DR.

Danmark er delt ind i fem regioner, og mindst to af dem får næste år nye formænd. Region Midtjyllands regionsrådsformand Bent Hansen (S), der også er formand for Danske Regioner, har nemlig meddelt, at han ikke genopstiller. Det samme gælder regionsrådsformand i Region Sjælland Jens Stenbæk (V). Her stiller folketingsmedlem Jacob Jensen, der er Venstres finansordfører, i stedet op som V-spidskandidat ved valget 17. november.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sophie Hæstorp Andersen

Overborgmester (S), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)

0:000:00