Ugen i dansk politik: Delvis genåbning og spørgetime med Mette Frederiksen

Aftalen om delvis genåbning træder i kraft, Tibetkommissionen fortsætter sine afhøringer og ti ministre skal i forskellige samråd. Få overblik over den kommende uge i dansk politik.

Mandag træder de nye coronaregler i kraft.
Mandag træder de nye coronaregler i kraft.Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Birk Sebastian Kotkas

Mandag
En række coronarestriktioner udfases fra ugens start. Det betyder blandt andet, at flere butikker og udendørs kultur-, idræts- og foreningsaktiviteter får lov til at åbne. Forsamlingsloftet hæves fra 5 til 25 personer, når det gælder udendørs idræt og organiserede foreningsaktiviteter. Og så kan flere skoleelever få lov til at komme i skole i Nord- og Vestjylland og på Bornholm.

Læs her detaljerne i aftalen, som regeringen i sidste uge indgik med de tre støttepartier.

Tirsdag
Der er møde i Folketingssalen klokken 13.00, som indledes med spørgetime med statsminister Mette Frederiksen.

Og så starter en travl samrådsuge tirsdag for fem ministre.

Om eftermiddagen er der høring på Zoom fra Christiansborg om, hvorvidt Danmark lever op til Børnekonventionens artikel 31 om børns ret til leg og rekreation. Det er sammen med det radikale folketingsmedlem Lotte Rod arrangeret af International Play Association Danmark, Pædagoguddannelsen ved Københavns Professionshøjskole og Aarhus Universitet.

Tirsdag begynder også uformelle møder blandt EU-landenes forsvarsministre og handelsministre.

Onsdag
Der er igen møde Folketingssalen klokken 13.00, denne gang med ministrenes spørgetid.

Online arrangement om Elbilkommissionens anden delrapport, ”Veje til veludbygget ladeinfrastruktur”. Transportøkonomisk Forening står for arrangementet, der får besøg af kommissionens formand, tidligere DONG-direktør og departementschef i Finansministeriet, Anders Eldrup.

På Christiansborg skal endnu to ministre i samråd.

Torsdag
I retten på Frederiksberg fortsætter afhøringerne i Tibetkommissionen. Torsdag afhøres fem personer fra Forsvarsministeriet.

Fredag
Da det er den første fredag i marts, skulle Årets Pressefoto 2021 i Danmark have været kåret i Det Kongelige Bibliotek. Arrangementet er dog blevet udskudt på grund af coronasituationen.

Røde Kors afholder konference med fokus på de humanitære behov i en verden med covid-19. Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen holder oplæg om prioriteter i den kommende udviklingspolitiske strategi.

Og så bliver ugens sidste to samråd afholdt i løbet af fredag morgen og formiddag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00