Vermund om forskellen til DF: Symbolpolitik betyder ingenting for mig

OPGØR: Torsdag mødtes Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige til en debat om, hvilket parti der har den strammeste udlændingepolitik. For hvem har egentlig det? Det giver Pernille Vermund og Peter Skaarup her hver sit bud på.

Foto: Asger Ladefoged/Scanpix
Cecilie Gormsen

Selvom Dansk Folkeparti og det nye parti Nye Borgerlige kan blive enige om mange ting, når det gælder udlændingepolitikken, så er er der også forskelle.

Torsdag mødtes Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, og Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, i et åbent opgør om udlændinge på Folkemødet, hvor der ikke blev lagt fingre imellem.

For selvom de to partier blandt andet er enige om grænsekontrol og asylstop, så er der også ting, som adskiller de to partier.

”Vi er ikke optagede af lappeløsninger. Vi er ikke optagede af symbolpolitiske tiltag. For mig handler det ikke om, at Nye Borgerlige skal være et stort parti,” fortæller Nye Borgerliges Pernille Vermund og fortsætter:

”Jeg så egentlig helst, at politikerne på Christiansborg fik løst problemerne, så jeg kunne passe mit arbejde som arkitekt.”

"Problemerne er kun blevet værre"
Pernille Vermund stiller sig blandt andet dybt undrende over for Dansk Folkepartis ageren i september 2015, da flygtningestrømmen nåede til Danmark og billeder af flygtninge og migranter på motorveje rullede over tv-skærmene.

”Dansk Folkeparti har haft muligheden for afgørende indflydelse siden 2001, og problemerne er bare blevet værre. Vi har fået massivt mere kriminalitet blandt indvandrere, mere hårdkogt kriminalitet, og der er kommet flere hertil,” siger Pernille Vermund og fortsætter:

”Selvom der kommer færre i år end sidste år, er det for mig stadig en udvikling i den forkerte retning. For hver, der kommer hertil, skaber vi nye udfordringer for vores samfund.”

DF: Vi har den strammeste politik
Dansk Folkepartis Peter Skaarup er dog ikke i tvivl om, at Dansk Folkeparti er det parti i Danmark, som har den strammeste udlændingepolitik.

”Vi står for en strammere udlændingepolitik, fordi vi har vist, hvad vi kan. Vi har gennemført rigtig mange stramninger, og vi kommer forhåbentligt også til at gennemføre mange flere. Der kommer resultater ud af vores politik,” siger Peter Skaarup.

Ikke overraskende, så mener Peter Skaarup, at man skal stemme på Dansk Folkeparti, hvis man vil have den strammeste udlændingepolitik.

”Politik handler ikke kun om, hvad man siger. Politik handler om, hvad man gør og gennemfører.”

Ultimative krav eller ej
Pernille Vermund og Peter Skaarup er enige om, at en af de helt afgørende forskelle mellem Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti er, at førstnævnte stiller ultimative krav. Og det gør Dansk Folkeparti ikke.

Nye Borgerlige har fra start sagt, at de har tre ultimative krav, hvis de skal pege på en fremtidig regering. Der skal indføres asylstop, alle udlændinge i Danmark skal kunne forsørge sig selv, og kriminelle udlændinge skal udvises.

”Målt på resultater vil vores politik ultimativt være den, som giver den største effekt på den danske befolkning. Vi skal gribe fat om nældens rod og få løst problemerne fra bunden,” siger Pernille Vermund.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Vermund

MF (LA), fhv. formand og stifter, Nye Borgerlige
cand.arch. (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

Peter Skaarup

MF (DD)
student (Aarhus Katedralskole 1982)

0:000:00