Troels Lund forventer aftale om tidlig tilbagetrækning i april

SLUTSPIL: Regeringen mangler nu kun at lukke en aftale om tidlig tilbagetrækning, før vejen er ryddet frem mod et valg. Beskæftigelsesministeren vil hverken be- eller afkræfte, om der kan blive tale om en aftale uden Socialdemokratiet.

Forhandlingerne om tidlig tilbagetrækning skulle være fortsat torsdag, men er nu udsat til næste uge.
Forhandlingerne om tidlig tilbagetrækning skulle være fortsat torsdag, men er nu udsat til næste uge.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Med sundhedsreformen i hus har regeringen nu kun ét hængeparti, før der er fri bane for et folketingsvalg.

Det er forhandlingerne om tidlig tilbagetrækning for nedslidte, som efter en stribe afklarende møder nu er på vej ind i slutfasen.

Troels Lund Poulsen (V) meldte tidligt i forhandlingerne ud, at han forventede en aftale i starten af april.

Og den plan ser ud til at holde stik, bekræfter beskæftigelsesministeren over for Altinget.

"Jeg tror stadigvæk, at det er muligt at lave en aftale, der sikrer nogle bedre vilkår i forhold til hele spørgsmålet omkring nedslidning," siger han.

Dansk Folkeparti deler ambitionen.

"Vi har ikke haft nogen realitetsforhandlinger endnu, men det får vi forhåbentlig i næste uge. Så jeg tror også på, at der kan landes en aftale i starten af april," siger beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted.

Risikerer S at ryge uden for døren?
Debatten om tidlig tilbagetrækning blev skudt i gang med Socialdemokraternes forslag om differentieret pensionsalder i januar, og det tegner til at blive en af de helt tunge dagsordener ved det kommende folketingsvalg.

Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, kritiserede i sidste uge, at partierne indtil videre er blevet spist af med temamøder og snak i Beskæftigelsesministeriet.

Læs også

Blandt politiske kommentatorer spekuleres der nu i, om det overhovedet er regeringens hensigt at lande en aftale – eller om man i virkeligheden går efter en smal aftale om forbedret seniorførtidspension alene med Dansk Folkeparti og Radikale.

Læs mere: Jarl Cordua: Thulesen Dahl tager rollen som forsvarsspiller i blå blok

Troels Lund Poulsen vil hverken be- eller afkræfte, om han betragter det som en mulighed at lande en aftale uden Socialdemokratiet.

"Jeg vil gerne have, at vi når i mål med en politisk aftale, og så må vi jo se, hvem der har lyst til at være med," siger han.

Læs mere om forhandlingerne på Altinget: arbejdsmarked.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bent Bøgsted

Fhv. MF (DD)
maskinarbejder, Aalborg Tekniske Skole 1976, oversergent (Avedøre Rekrut- og Sergentskole 1977), våbenmekaniker (Nørrejyske Artilleriregiment 1977)

Leif Lahn Jensen

MF (S), næstformand, Statsrevisorerne, 1. næstformand, Folketingets Præsidium
10. klasse (Grenaa 1984), havnearbejder

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

0:000:00