Thulesen falder tungt i partiledermåling

PARTILEDERMÅLING: Vælgerne bedømmer DF-formand Kristian Thulesen Dahl meget hårdt efter Dansk Folkepartis to valgnederlag i foråret. 

Han har klaret sig fremragende i målingerne, lige siden han blev formand i 2012, og så sent som i februar lå han på en klar andenplads.

Men det er nu slut.

Efter Dansk Folkepartis to katastrofale valgnederlag ved først europaparlaments- og siden folketingsvalget i foråret er vælgeres bedømmelse af DF-formand Kristian Thulesen Dahl blevet markant hårdere.

I en ny Norstat-måling udført for Altinget og Jyllands-Posten, hvor svarpersonerne har haft mulighed for at give de ti partiledere karakterer fra plus fem til minus fem, er Thulesen Dahl blevet vurderet til en gennemsnitskarakter på 0,5. 

Læs også: Mette Frederiksen overhaler Thulesen i partiledermåling

Det placerer ham på en 7.-plads ud af de i alt ti partiledere i Folketinget og markant lavere end i den seneste måling fra februar, hvor Thulesen Dahl blev vurderet som den næstbedste partileder kun overgået af Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen. 

Dansk Folkeparti gik tilbage med 12,4 procentpoint svarende til hele 21 mandater ved folketingsvalget i juni. 

Artiklen er et uddrag af en længere artikel fra Altinget Christiansborg, hvor du kan se vælgernes bedømmelse og Erik Holsteins analyse af samtlige partilederes lederskab. Du kan tegne et prøveabonnement her

Forrige artikel Dagens overblik: V overbyder Wammens klimapulje med en halv milliard Dagens overblik: V overbyder Wammens klimapulje med en halv milliard Næste artikel Kofod om hjemsendt IS-kriger: Har man tilsluttet sig Islamisk Stats dødsrige, er man ikke velkommen i Danmark Kofod om hjemsendt IS-kriger: Har man tilsluttet sig Islamisk Stats dødsrige, er man ikke velkommen i Danmark
Alle partier står bag aftale om genåbning: Her er hovedpunkterne

Alle partier står bag aftale om genåbning: Her er hovedpunkterne

FASE 4: Restauranter må holde længere åbent, men forsamlingsforbuddet består, og hårdt ramte brancher skal fortsat have hjælp. Det er nogle af hovedpunkterne i den aftale, regeringen netop har landet med alle Folketingets partier. Se dem alle her.