Thulesen falder tungt i partiledermåling

PARTILEDERMÅLING: Vælgerne bedømmer DF-formand Kristian Thulesen Dahl meget hårdt efter Dansk Folkepartis to valgnederlag i foråret. 

<br>For ikke så længe siden fik DF-formand Kristian Thulesen Dahl den bedste karakter blandt alle partilderne. Men efter valgnederlaget har han taget et dybt dyk.<br>

For ikke så længe siden fik DF-formand Kristian Thulesen Dahl den bedste karakter blandt alle partilderne. Men efter valgnederlaget har han taget et dybt dyk.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Han har klaret sig fremragende i målingerne, lige siden han blev formand i 2012, og så sent som i februar lå han på en klar andenplads.

Men det er nu slut.

Efter Dansk Folkepartis to katastrofale valgnederlag ved først europaparlaments- og siden folketingsvalget i foråret er vælgeres bedømmelse af DF-formand Kristian Thulesen Dahl blevet markant hårdere.

I en ny Norstat-måling udført for Altinget og Jyllands-Posten, hvor svarpersonerne har haft mulighed for at give de ti partiledere karakterer fra plus fem til minus fem, er Thulesen Dahl blevet vurderet til en gennemsnitskarakter på 0,5. 

Læs også: Mette Frederiksen overhaler Thulesen i partiledermåling

Det placerer ham på en 7.-plads ud af de i alt ti partiledere i Folketinget og markant lavere end i den seneste måling fra februar, hvor Thulesen Dahl blev vurderet som den næstbedste partileder kun overgået af Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen. 

Dansk Folkeparti gik tilbage med 12,4 procentpoint svarende til hele 21 mandater ved folketingsvalget i juni. 

Artiklen er et uddrag af en længere artikel fra Altinget Christiansborg, hvor du kan se vælgernes bedømmelse og Erik Holsteins analyse af samtlige partilederes lederskab. Du kan tegne et prøveabonnement her

Læs også

Dokumentation

Sådan har vi spurgt

Hvordan bedømmer du følgende politikeres evner som ledere for sit parti?

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget og Jyllands-Posten blandt 1.205 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 24.10-28.10.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Vanopslagh

Partileder, MF (LA)
cand.scient.pol. (København Uni. 2016)

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

0:000:00