Heunicke: Jeg vil ikke se passivt til, at kommuner sparer på ældrevelfærd

VELFÆRDSLØFT(E): Selv om regeringen har afsat flere penge til velfærd, lægger mange kommuner op til besparelser på ældreområdet. Udviklingen bekymrer ældreministeren. 

En ny velfærdslov og en udligningsreform er blandt de initiativer, som fremover skal sikre, at der prioriteres nok penge på ældreområdet.

Sådan lyder meldingen fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

"Vi har allerede sikret flere penge til den kommunale velfærd – og dermed ældreområdet – i økonomiaftalen med kommunerne. Men der er skåret meget over en lang årrække, så der er brug for en lang genopretning. Og det arbejde tager vi hul på, når vi er færdige med finansloven," siger han.

Selv om kommunerne har fået et økonomisk løft på 1,7 milliarder kroner fra 2020, viser en gennemgang af de kommunale budgetter foretaget af Danske Ældreråd, at hver fjerde kommune forventes at sænke serviceniveauet for ældre.

Og den tendens vækker bekymring hos Magnus Heunicke (S).

"Det synes jeg er meget alvorligt. Når vi har afsat flere penge, kan jeg selvfølgelig ikke se passivt til, hvis det bliver til nedskæringer rundtomkring," siger han.

Artiklen er en kort version af et større ministerinterview fra Altinget Ældre, der udkommer for første gang i dag med et nyhedsbrev.

I nyhedsbrevet kan du også finde debat og podcast samt læse om Ældre Sagen, der er skuffet over manglende tiltag på ældreområdet fra regeringen. Tegn et prøveabonnement her.

Forrige artikel Folketingets formand går ind i omstridt sag om ansættelser af pressechefer Folketingets formand går ind i omstridt sag om ansættelser af pressechefer Næste artikel Dagens overblik: Organisationer kritiserer regeringens børnetilskud Dagens overblik: Organisationer kritiserer regeringens børnetilskud