Kommunerne giver flere penge til ældre, men den enkelte vil ikke mærke forskel

BUDGETOVERBLIK: De ældre kommer ikke til at mærke, at kommunerne sætter flere milliarder kroner af til området i 2020, vurderer Ældre Sagen.

Kommunerne vil bruge 2,4 milliarder kroner mere på ældreområdet i 2020, end de gjorde i 2019.

Det viser overblikket over kommunernes budgetter for 2020, som Danmarks Statistik offentliggjorde torsdag.

Den ekstra pose penge svarer til en stigning på 5,5 procent, men selvom det kan ligne en markant stigning, skal landets ældre næppe sætte næsen op efter mere hjemmehjælp eller et ekstra bad om ugen.

Det vurderer Ældre Sagen.

"Det er positivt, at kommunerne for første gang i meget lang tid har afsat flere penge til ældreplejen. Men vores analyse er, at det alene dækker den almindelige pris- og lønudvikling samt den demografiske vækst i antallet af ældre på 80 år og derover," siger direktør Bjarne Hastrup.

Heunicke umiddelbart positiv
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) ønsker ikke at kommentere på de konkrete tal i det aktuelle budgetoverblik, før ministeriet har tygget på detaljerne.

"Men det er positivt, at det økonomiske løft, regeringen gav i økonomiaftalerne med regionerne og kommunerne, ser ud til at give større budgetter til for eksempel psykiatrien og ældreområdet,” skriver han i et mailsvar til Altinget med reference til økonomiaftalen mellem kommunerne og regeringen, hvor der blev afsat 1,7 milliarder kroner mere end sidste år.

Selvom de kommunale udgifter til ældreområdet øges over en bred kam, er der også 8 kommuner, der omvendt har afsat færre penge end sidste år.

Læs mere om det og Ældre Sagens kritik på Altinget Ældre.

Forrige artikel Altinget og DR går sammen om meningsmålinger Altinget og DR går sammen om meningsmålinger Næste artikel Prøv quizzen: Har du fulgt med? Prøv quizzen: Har du fulgt med?