Hvem stemmer på SF? Her er partiets kernevælger

VÆLGERPROFIL: Er det primært mænd eller kvinder, der sætter kryds ved SF? Og hvilken uddannelsesbaggrund er mest udbredt blandt partiets vælgere? Dyk ned i partiets vælgerprofil lige her.

Hvem er det egentlig, som sætter kryds ved Pia Olsen Dyhr og co.?
Hvem er det egentlig, som sætter kryds ved Pia Olsen Dyhr og co.?Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Lørdag og søndag er SF's medlemmer samlet til partiets årlige landsmøde, som finder sted i Kolding.

Her får medlemmerne blandt andet mulighed for at fejre den store fremgang, som partiet fik ved folketingsvalget i juni sidste år. Her blev SF hele syv mandater større.

Men hvem blandt danskerne er det, som SF typisk får opbakning fra? Det ser Altinget nærmere på med udgangspunkt i en analyse af partiernes vælgerprofiler, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Det er typisk en kvinde, som er over 50 år og har en videregående uddannelse bag sig. Derudover er en SF-vælger sandsynligvis enten pensionist eller ansat i en lavere funktionærstilling.

Bliv klogere på SF's vælgerprofil i grafen nedenfor.

Dokumentation

Analysen er foretaget for Altinget af Kasper Møller Hansen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet.

Den er baseret på i alt 7.708 interview foretaget af Kantar Gallup, som er indsamlet i perioden fra 1.10.19 til 30.12.19. Den er justeret for døde og nye vælgere og vægtet mod Altingets snit af februars meningsmålinger.

Artiklen må citeres frit efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af Altinget som kilde. Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen professor Kasper Møller Hansen for Altinget.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00