Mere end hver sjette kommune indfører minimumsnormeringer før tid

AMBITIONER: I alt 17 kommuner har besluttet at fremrykke minimumsnormeringerne til før 2025, viser gennemgang. BUPL roser tendensen, men opfordrer kommunerne til at være åbne om, hvad forældrene reelt kan forvente for pengene. 

Forældre i 17 af landets kommuner kan forvente at se indfasningen af minimumsnormeringer ske hurtigere end planlagt.

Det viser en gennemgang af de netop vedtagne kommunale budgetter for 2021, som Altinget har foretaget.

En af de kommuner, der har besluttet at indføre minimumsnormeringer før tid, er Københavns Kommune. I hovedstaden har et stort flertal besluttet at fremrykke minimumsnormeringerne til 2022. 

"Vi gør det primært for børnenes skyld. Men det er også et håndslag til pædagoger og forældre om, at vi vil det her område. Det betyder noget for den tiltrækningskraft, vi kan have på nye pædagoger, og for at flere vil søge ind på studiet,” siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S). 

Siger ikke noget om voksenkontakt
Hos pædagogernes fagforening, BUPL, lyder der rosende ord til kommunerne. Men formand, Elisa Rimpler, opfordrer kommunerne til at være ærlige om, hvad forældrene kan forvente i praksis.

Mere præcist skal kommunerne fortælle, at deres forståelse af minimumsnormeringer hviler på det, fagforeningen kalder en "mangelfuld opgørelse". Danmarks Statistiks opgørelse kan nemlig ifølge Elisa Rimpler ikke bruges til at sige noget om den voksenkontakt, børnene vil opleve ude på stuerne. 

"Det er vigtigt, at kommunerne er meget transparente omkring, hvordan de vil leve op til det, de kalder minimumsnormeringer. Man skal hæfte sig ved, at de har en ambition, og så skal kommunerne samtidig være bevidste om, at det ikke betyder, at de har de mest fantastiske normeringer nogensinde,” siger pædagogernes formand. 

I den oprindelige artikel på Altinget Børn kan du blandt se, hvorfor Danmarks Statistiks opgørelse får kritik, og hvorfor Svendborgs arbejde med minimumsnormeringer ifølge BUPL understreger, hvor nødvendigt det er med en lov på området. 

 

,

Forrige artikel Dagens overblik: Politikere kalder Danske Bank-instruks Dagens overblik: Politikere kalder Danske Bank-instruks "grov" og "helt vanvittig" Næste artikel Notat: Regeringen vil ikke prioritere cannabisforsøg i forhandlinger Notat: Regeringen vil ikke prioritere cannabisforsøg i forhandlinger