Altinget lancerer sommerferie-podcast om politik i Danmark

NY PODCAST: Altingets daglige podcast, Ajour, følger med danskerne på sommerferie med seks ugentlige programmer om partierne, de store ideologier og fremtiden.

Frygt ej. Bare fordi det er sommerferie, behøver du ikke undvære Altinget: ajour, Altingets daglige podcast om politik. Vi går ganske vist ned i kadence, men skifter til gengæld til den helt store klinge og fokuserer i seks episoder over seks uger på politik i Danmark fra 1945 til nu.

Vi ser på de fire store ideologier, socialdemokratisme, liberalisme, konservatisme og socialisme, og deres konkrete partihistorie de seneste 74 år. Og vi ser på populisme i Danmark og den danske konkurrencestat.

Du kan møde Bo Lidegaard, Ove Kaj Pedersen, Erik Meier Carlsen, Christian Egander Skov, Jeppe Nevers og vores helt egen Erik Holstein.

Så uanset om du ligger på stranden, sidder i flyveren, toget eller bilen eller bare rigger grillen til hjemme i haven, kan du få et overblik og et indblik i, hvor vi er kommet fra, hvor vi er, og hvor vi er på vej hen. Og det kan du gøre lige her og – selvfølgelig – på de sædvanlige podcastkanaler.

Vi har allerede nu de første udsendelser i æteren. Lyt til interview med Bo Lidegaard om socialdemokratismen her. Og den nyeste udsendelse, hvor ph.d. Christian Egander Skov fortæller om konservatismen her.

Vært er Altingets magasinredaktør, Esben Schjørring.

Forrige artikel Aftale: Her er de 18 sider, der gør Mette Frederiksen til statsminister Aftale: Her er de 18 sider, der gør Mette Frederiksen til statsminister Næste artikel Dagens overblik: De blå er klar med angreb på rød aftale – hvad blev der af pengene og paradigmeskiftet? Dagens overblik: De blå er klar med angreb på rød aftale – hvad blev der af pengene og paradigmeskiftet?
Støjberg kridtede uenigheder op, Ellemann talte dem ned, og Lose blev valgt

Støjberg kridtede uenigheder op, Ellemann talte dem ned, og Lose blev valgt

LANDSMØDE: Stephanie Lose er nu valgt som ny næstformand i Venstre efter ved et landsmøde med interessante taler fra de tre hovedpersoner. Støjberg dømte Venstre ude som statsministerparti, hvis ikke Ellemann holder sig gode venner med Vermund og Thulesen. Og Ellemann talte for en kombination af internationalt udsyn og krav til udlændinge. Se landsmødet og talerne her.