Dagens overblik: Kommuner fejler i næsten hver anden handicapsag 

NYHEDSOVERBLIK: Der er en “fuldstændig vild” udvikling i andelen af fejl i handicapsager, mener ekspert. Og i Venstre er der uenighed om linjen i sexisme-debatten. Få morgenoverblikket. 

"Vi skal kigge indad og se på, hvordan vi kan forbedre sagsbehandlingen for alle borgere," siger medlem af KL's socialudvalg, Cecilie Lonning-Skovgaard (V), om de nye tal for fejl i handicapsager.
"Vi skal kigge indad og se på, hvordan vi kan forbedre sagsbehandlingen for alle borgere," siger medlem af KL's socialudvalg, Cecilie Lonning-Skovgaard (V), om de nye tal for fejl i handicapsager.Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Velkommen til den hurtige overflyvning af de politiske nyheder denne morgen, hvor sexismedebatten stadig fylder meget, men ikke det hele. 
 
Jyllands-Posten fortæller på forsiden om nye tal om handicapsager, som får professor i socialret ved Aalborg Universitet John Klausen til at tale om en “fuldstændig vild” udvikling. 

Nye tal viser, at når borgere sidste år klagede over afgørelser i sager på voksenhandicapområdet, fandt Ankestyrelsen fejl i 46 procent af dem. I 2017 var det 21 procent. 

Sagerne handler blandt andet om tilskud og personlig assistance. 
Opgørelsen “er en utrolig god dokumentation for, at der er nogle voldsomme retssikkerhedsmæssige problemer på handicapområdet,” siger John KLausen. Læs historien her
 
22 V-folk uenige med Støjberg 
Sexismedebatten kører videre, og nu er der uenighed internt i Venstre om linjen i spørgsmålet. Efter Jakob Ellemann-Jensens opslag om "en vigtigt debat", "vi skal tage alvorligt", var næstformand Inger Støjberg (V) mandag ude og sige, at sexisme-batten er ved at tage overhånd, og at det må være svært at være mand i øjeblikket. 

Ærligt talt! Jeg synes, det er ved at gå helt over gevind med al den MeToo og sexisme-snak. Ingen skal finde sig i...

Slået op af Inger StøjbergSøndag den 20. september 2020

Vi deler ikke Inger Støjbergs holdning eller vurdering af sagen, og vi ser os nødsaget til at sige fra, så debatten om nødvendigt også kan blive taget i Venstre. 

22 nuværende og tidligere Venstre-medlemmer i læserbrev i Berlingske

Det har nu fået 22 medlemmer og tidligere medlemmer af Venstre, blandt andre et byrådsmedlem og formanden for VU, til at skrive et læserbrev i Berlingske, hvor de protesterer mod Støjbergs linje. 

"Vi deler ikke Inger Støjbergs holdning eller vurdering af sagen, og vi ser os nødsaget til at sige fra, så debatten om nødvendigt også kan blive taget i Venstre," skriver de.

I samme avis giver tidligere minister Eva Kjer Hansen (V) et interview, hvor hun kritiserer Folketingets formand Henrik Dam Kristensen og Præsidiet for ikke at tage problemet alvorligt nok og sætte en undersøgelse i gang for at kortlægge udbredelsen af sexisme på Christiansborg. 

Kofod klør på med asylvision trods nej fra EU
Regeringen har ikke tænkt sig at droppe arbejdet for en dag at kunne oprette modtagecentre for asylansøgere uden for EU’s grænser. Heller ikke selv om EU's kommissær for migration i et interview med Altinget har gjort det helt klart, at hun absolut ikke vil gå med ned ad den vej. Det siger udenrigsminister  Jeppe Kofod (S) til Altinget.

”Vi kæmper videre med det danske forslag. Vi vil gerne have hele EU med. Vi vil gerne have en gruppe af lande med, og vi er også klar til at gøre det alene,” siger Kofod i artiklen her.

Landsmøder bliver digitale 
I den kommende weekend holder tre partier landsmøder, og de bliver i vid udstrækning holdt digitalt på grund af corona. 
Det melder nu også Alternativet og Liberal Alliancen, som nu dropper det fysiske landsmøde på grund af coronasituationen. 

"Jeg ville ønske, vi kunne mødes fysisk hele partiet i Odense, men det er ikke ansvarligt at holde et ordinært landsmøde i de her tider, hvor vi beder private og forretningsdrivende om at lukke ned i et vist omfang," siger talspersonen for Alternativets hovedbestyrelse, Jesper Callesen, til Ritzau ifølge Berlingske.

Læs også

 
Spil om vaccinemilliarder 
Hele verden skriger på coronavacciner. Men hvordan sikrer man sig, at medicinalindustrien ikke tager ågerpriser for vacciner, der måske ikke engang virker? Det kan du læse om i denne artikel, hvor Altinget har talt med danskeren blandt de 29 embedsmænd, der med 20 milliarder i baghånden forhandler vaccineaftalerne hjem på Danmarks og EU’s vegne. Læs interviewet her

Det sker i dag 

  • Klokken 10: EU-landenes europaministre holder møde om blandt andet brexit og coronavirus. 
  • Klokken 10: FN's verdensmål fylder fem år, og det markeres med Verdensmålsugen, som indledes mandag med blandt andet høring på Christiansborg.
  • Klokken 10: Aarhus Kommune, Region Midtjylland og Østjyllands Politi holder pressemøde om coronasituationen i Aarhus.
  • Klokken 14: Statens Serum Institut opdaterer sin opgørelse over antallet af smittede, døde og indlagte i Danmark under coronaepidemien.
  • Klokken 14: Mette Frederiksen (S) deltager i Udenrigspolitisk Nævns møde og Europaudvalgets møde forud for EU-topmødet 24. og 25. september.
  • Klokken 15: Generaldebatten ved FN's Generalforsamling begynder i New York. Første taler er USA's præsident, Donald Trump. 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Cecilia Lonning-Skovgaard

HR-direktør, DFDS, fhv. beskæftigelses- og integrationsborgmester (V), Københavns Kommune, medlem, Borgerrepræsentationen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001), Master of Public Administration (Kennedy School of Government, Harvard University 2000)

John Klausen

Lektor, Juridisk Institut, Aalborg Universitet

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)









0:000:00