Dagens overblik: Regeringen har skiftet coronastrategi, og Pape vil samle blå blok med fem borgerlige pejlemærker

NYHEDSOVERBLIK: Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, vil samle blå blok om fem borgerlige pejlemærker. Regeringen har skiftet coronastrategi, og forskere kritiserer Arne-udspil. Få overblikket. 

Godmorgen, og velkommen til dagens politiske nyhedsoverblik.

Vi begynder med en nyhed i dagens Berlingske. Avisen har fået oversendt et regeringsdokument, der fastslår, at regeringen har skiftet strategi i kampen mod coronavirus.

Hvor det tidligere har handlet om at holde antallet af indlæggelser nede, er regeringens strategi nu at begrænse antallet af smittede så meget som muligt, skriver avisen. 

Dokumentet er oversendt til Folketinget den 14. august.

Pape vil samle blå blok
Konservatives formand Søren Pape Poulsen vil samle blå blok med fem borgerlige pejlemærker.

Det skriver partiformanden i en kronik i dagens Berlingske.

"Jeg medgiver, at vi ikke har en fælles retning lige nu. Derfor skal vi heller ikke fjerne os yderligere fra hinanden. Det må være en præmis, at det borgerlige samarbejde fører borgerlig politik,” skriver Søren Pape. 

Partiformandens fem borgerlige pejlemærker er:

  • "Vi skal sikre hjælp og omsorg til syge og ældre, også selvom de bliver flere."
  • "Vi vil et trygt Danmark, der straffer gerningsmænd hårdt, forhindrer kriminalitet og hjælper ofre."
  • "Vi vil af med de problemer, indvandringen har medført."
  • "Vi ønsker en grøn omstilling, der ikke ødelægger vækst, jobs og konkurrenceevne."
  • "Vi skaber sund økonomi med flere private job i hele landet."

Martin Henriksen gør klar til comeback
Martin Henriksen stiller op som folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Slagelsekredsen. Det oplyser Martin Henriksen selv i en pressemeddelelse. 

Martin Henriksen blev valgt på et opstillingsmøde i partiets bestyrelse onsdag aften. 

Den socialdemokratiske kulturminister, Joy Mogensen, stiller ligeledes op i Slagelsekredsen. 

Martin Henriksen forlod Folketinget efter valget i 2019.

Forskere: Arne-udspil øger ulighed mellem kvinder og mænd
Regeringens pensionsudspil kommer til at øge uligheden mellem mænd og kvinder på arbejdsmarkedet. Sådan lyder vurderingen fra to forskere, som Dagbladet Information har talt med.

Med udspillet vil kvinder udgøre 37 procent af dem, der får ret til tidlig pension i 2025.

"Det her mindsker bestemt ligheden mellem mænd og kvinder. Der er i forvejen ikke ligestilling på arbejdsmarkedet, og man må konstatere, at kvinderne heller ikke her bliver sat i forreste række i denne omgang – snarere det modsatte," siger arbejdsmarkedsforsker og professor ved Aalborg Universitet Henning Jørgensen til avisen.

Danske kartoffelavlere må anvende forbudt sprøjtemiddel
Miljøstyrelsen gav i juli danske landmænd dispensation til at benytte stoffet diquat som sprøjtemiddel til kartofler og spinatfrø. Sprøjtemidlet blev forbudt i hele EU i februar.

Det skriver Politiken. 

Det vækker kritik fra en række eksperter. 

"Studier viser, at diquat kan udløse hjerneskader, herunder Parkinsons hos forsøgsdyr. Det er forargeligt, at Miljøstyrelsen bare dispenserer for brugen af diquat," siger  lektor emeritus ved Syddansk Universitet Jan Bert Gramsbergen til Politiken.

I et skriftligt svar til Politiken skriver Miljøstyrelsen:

"Miljøstyrelsens vurderinger viser, at anvendelserne i de lave doseringer og med de fastsatte risikobegrænsninger ikke er skadelige for dyr, planter eller mennesker."

Det sker i dag

  • Klokken 9: Instrukskommissionen fortsætter sine afhøringer i sagen om ulovlig adskille.se af asylpar. hvor Udlændingestyrelsen tidligere Lene Vejrum skal vidne. 
  • Klokken 13: De Konservative holder pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde.
  • Klokken 16: Udenrigsministeriet opdaterer rejsevejledninger.
  • Venstre holder sommergruppemøde: Venstres holder sommergruppemøde på Alsik Hotel & Spa i Sønderborg fra i dag til den 22. august.
  • Joe Biden taler ved Demokraternes konvent: På fjerde og sidste dag af Demokraternes nationale konvent vil Joe Biden i en streamet tale hjemme fra Wilmington i Delaware tale til forsamlingen og her formelt acceptere nomineringen til at blive partiets kandidat ved præsidentvalget

Forrige artikel DF's Martin Henriksen gør klar til Folketings-comeback DF's Martin Henriksen gør klar til Folketings-comeback Næste artikel Få overblikket: De skiftede job i løbet af sommeren Få overblikket: De skiftede job i løbet af sommeren