Dagens overblik: Venstre går nu ind for brug af ansigtsgenkendelse

NYHEDSOVERBLIK: Venstre har efter lange diskussioner lagt sig fast på, at politiet skal have tilladelse til at bruge ansigtsgenkendelse. Få overblik over dagens politiske nyheder. 

Godmorgen og velkommen til Altingets politiske nyhedsoverblik.

Vi lægger fra land med en nyhed fra Venstres folketingsgruppe, der efter måneders diskussion nu bakker op om at give politiet tilladelse til at bruge ansigtsgenkendelse. 

Det skriver Berlingske.

"Det er nu Venstres politik. Nogle er varmere på ideen end andre, og sådan er det med meget politik. Noget ser man sig selv rigtig meget i, og andet ser man sig i mindre grad i," siger retsordfører Inger Støjberg (V) til Berlingske.

Da Inger Støjberg i samme avis i december gjorde sig til fortaler for brug af teknologien, affødte det en del panderynker hos Venstre-næstformandens partikolleger. 

Blandt andet kaldte Jan E. Jørgensen (V), der også er medlem af Folketingets retsudvalg, forslaget for "ret vidtgående".

Men nu er parterne landet på et kompromis, der betyder, at Venstre vil acceptere, at politiet får adgang til den kontroversielle teknologi, hvis den kun bruges i konkrete politisager og efter en dommerkendelse. 

Det skal sikre, at kun eftersøgte personer genkendes af kameraerne, mens andre borgere ikke bliver registeret og gemt i systemerne. 

Fock kommer på arbejde
Vi skruer tiden et par dage tilbage til weekendens store politiske begivenhed, der fandt sted lørdag aften.

Her valgte Alternativets medlemmer i en stuvende fuld Amager Bio, at Josephine Fock skal være partiets nye politiske leder efter Uffe Elbæk.

Josephine Fock skulle gennem hele tre valgrunder, inden det stod klart, at hun kunne samle opbakning fra flere alternativister end modkandidaterne, der blandt andet talte partiets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, og den klimaradikale kandidat Theresa Scavenius.

Sidstnævnte måtte i tredje og afgørende valgrunde se sig slået af Josephine Fock med stemmetallene 936 mod 668, og det relativt tætte valg så Fock som et vink med en vognstang fra medlemmerne. 

"Vi skal huske, at vi hele tiden skal være dem, der har de mest radikale løsninger, som for alvor laver en reel grøn omstilling. Det er i virkeligheden det, jeg hører med det her stemmetal," sagde Josephine Fock umiddelbart efter valget. 

Altinget politiske kommentator, Erik Holstein, vurderer, at Josephine Fock er landet på noget af en uriaspost og nu risikerer at skulle kæmpe med interne fløjkampe i partiet efter det tætte ledervalg, der stod mellem Focks egen pragmatisme og Scavenius' mere kompromisløse linje. 

"Josephine Fock har vundet lederposten i en situation, der synes at være opskriften på nye interne opgør. Men det har Alternativet ganske enkelt ikke råd til, hvis partiet skal komme levende gennem næste valgkamp," skriver han i sin analyse, der kan læses på Altinget Christiansborg

Minister udstikker værdighedsmål på jocentere
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil have mere værdighed ind i jobcentrenes beskæftigelsesindsats.

Det skriver Information.

"Vi er nødt til at have en fælles erklæret målsætning om, at enhver borger, uanset om han eller hun er arbejdsløs eller syg, føler, at vedkommende bliver behandlet på en ordentlig måde og allerhelst også får det skub, som en aktiv arbejdsmarkedspolitik bør give," siger Peter Hummelgaard til avisen. 

Regeringen vil i første omgang se på reglerne for jobcentrenes ressourceforløb, der ifølge ministeren for ofte mangler relevant indhold for den arbejdsløse. 

Beskæftigelsesministeren udstikker hvert år nye mål for indsatsen gennem Beskæftigelsesrådet. Målene handler typisk om at få flere fra bestemte samfundsgrupper på arbejdsmarkedet, og derfor er Hummelgaards prioritering atypisk, skriver avisen. 

Ny arktisordfører efter Kristian Jensen
Venstre har fundet Kristian Jensens arvtager til det arktisordførerskab, som han fik frataget efter at have udfoldet store reformidéer i et interview med Jyllands-Posten.

Valget er faldet på Christoffer Aagaard Melson, der i forvejen er partiets tele- og it-ordfører.

Det sker i dag

  • Fødevareminister Mogens Jensen (S) mødes med landbruget til et regionalt stormøde i Agerskov, hvor han vil fortælle om regeringens planer for landbruget.
  • EU's budgetkommissær, Johannes Hahn, mødes i København med statsminister Mette Frederiksen (S) og finansminister Morten Bødskov (S). 

 

 

Forrige artikel Ny prognose: S vinder frem i København Ny prognose: S vinder frem i København Næste artikel Rasmus Nordqvist stopper som politisk ordfører i Alternativet Rasmus Nordqvist stopper som politisk ordfører i Alternativet