Dagens podcast: Folkeskolen tester som aldrig før, men i friskolerne er tendensen omvendt

PODCAST: Der er forskel på, hvor meget man tester eleverne i folkeskolerne og friskolerne. Folkeskolen er gået test-amok, siger SF-politiker. Men hvad er baggrunden for modstanden? Det ser Altinget: ajour på i dagens udsendelse.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Eleverne i folkeskolen bliver testet 33 procent mere, end hvad de gjorde for fire år siden.

Og det er en usund udvikling, mener blandt andet SF’s Jacob Mark. Venstrefløjen er generelt imod de mange test af eleverne, og de mange test er også et emne i den nye regerings forståelsespapir.

Imens er udviklingen stik modsat, når man dykker ned i tallene for friskolerne.

Hvordan kan det være? Og hvad er stigningen et udtryk for?

Det ser Altinget: ajour nærmere på i dagens udsendelse. Uddannelsesredaktør Simon Lessel er gæst, og han agerer ligeledes quizmaster i dagens udsendelse, hvor han leder efter svar på tre spørgsmål fra elevernes test.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Hvordan kan Mette Frederiksen få sin ide om differentieret pension til at ske? Dagens podcast: Hvordan kan Mette Frederiksen få sin ide om differentieret pension til at ske? Næste artikel Dagens podcast: Briterne går, Macron er i førersædet – og Merkel vil skrive testamente Dagens podcast: Briterne går, Macron er i førersædet – og Merkel vil skrive testamente