Dagens podcast: Nu skal den nye regering tage det første skridt mod minimumsnormeringer

AJOUR: Et af valgets helt store temaer, minimumsnormeringer, skal til forhandling, når regeringen og kommunerne skal forhandle om den lokale økonomi for det kommende år. Hvordan kommer det til at gå? Det ser Altinget: ajour på i dagens udsendelse.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Der skal flere pædagoger i daginstitutioner. Det var et af valgkampens helt centrale emner, og hvis det skal gennemføres, skal det aftales med kommunerne.

Blandt andet derfor vil øjnene være skarpt rettet mod de forhandlinger, som den nye finansminister, Nicolai Wammen, skal føre med sin partikollega på den anden side af bordet − KL’s formand, Jacob Bundsgaard.

Men kan der blive rykket noget på emnet, når kommunerne ikke er helt vilde med den idé? Og hvad kommer forhandlingerne ellers til at dreje sig om? Det ser vi nærmere på i dagens udsendelse af Altinget: ajour, hvor kommunalredaktør Kim Rosenkilde er gæst.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Hvordan vil regeringen leve op til sit skyhøje klimamål? Dagens podcast: Hvordan vil regeringen leve op til sit skyhøje klimamål? Næste artikel Dagens podcast: Når V stopper med at skændes, får partiet svært ved at være i opposition Dagens podcast: Når V stopper med at skændes, får partiet svært ved at være i opposition
Et halvt år efter finansloven fremlægger regeringen klimaberegningerne

Et halvt år efter finansloven fremlægger regeringen klimaberegningerne

SAMRÅD: Regeringen løfter nu sløret for beregningerne bag finanslovens klimaeffekt. Det sker et halvt år efter, at aftalen blev indgået med politisk pres på for at få konkrete tal på bordet. Regeringen anerkender, at svaret har været usædvanligt længe undervejs.