Dagens podcast: Enhedslisten tabte arbejdere - sådan ændrede partiernes vælgere sig ved valget

PODCAST: Hvem stemmer på Stram Kurs? Og hvordan har Enhedslistens vælgerkorps ændret sig? Altinget ajour ser nærmere på vælgerprofilerne for Folketingets partier efter valget.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Der er efter det seneste folketingsvalg sket nye forskydninger i, hvem der stemmer på hvilke partier.

Det viser vælgeranalyserne, hvor Socialdemokratiet eksempelvis igen kan kalde sig for landets arbejderparti, mens Enhedslisten i højere grad tiltrækker stemmer fra en anden uddannelsesgruppe end normalt.

5.500 respondenter er blevet spurgt af Gallup om alt fra, hvem de stemte på, til uddannelsesniveau og en masse anden info. Den data har Kasper Møller Hansen, der er statskundskabsprofessor på Københavns Universitet, analyseret og derigennem fundet frem til partiernes vælgerprofiler.

Dagens gæst er Christiansborg-journalist Daniel Bue Lauritzen, der er dykket ned i tallene med KU-professoren.

Hvis du har abonnement på Altinget Christiansborg, kan du selv dykke ned i tallene her.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Dagens podcast: Hvad vil amerikanerne egentlig bruge Grønland til? Dagens podcast: Hvad vil amerikanerne egentlig bruge Grønland til? Næste artikel Dagens podcast: Hvilken politik kan give magten tilbage til Venstre? Dagens podcast: Hvilken politik kan give magten tilbage til Venstre?
Johnson taber afstemning: Skal bede EU om udskydelse af Brexit

Johnson taber afstemning: Skal bede EU om udskydelse af Brexit

BREXIT: Et flertal i det britiske underhus har stemt for en lov, der betyder, at den nye Brexit-aftale først kan godkendes, når al nødvendig lovgivning er på plads. Det betyder også, at den britiske premierminister Boris Johnson er nødt til at bede EU om en forlængelse.