Deltager ved Black Lives Matter-demonstration har corona: Andre deltagere bør testes

SMITTE: Myndighederne opfordrer deltagere ved den store demonstration i København 7. juni til at blive testet for corona, hvis de har været inde i menneskemængden eller har symptomer på covid-19.

Mindst én af de op mod 15.000 deltagere i demonstrationen mod racisme i København 7. juni er blevet konstateret smittet med coronavirus. Det oplyste sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) ved et pressemøde tirsdag aften.

Derfor anbefaler myndighederne nu, at alle deltagere ved demonstrationen, som enten stod midt i menneskemængden, var tæt på andre ved demonstrationen eller har symptomer på smitte, selv tager initiativ til at blive testet.

Det forklarede konstitueret direktør ved Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri ved pressemødet.

Magnus Heunicke understreger, at bekymringen for et nyt smitteudbrud ikke ændrer ved, at danskerne er frie til at demonstrere.

"Naturligvis er det sådan, og sådan skal det også være, at vi har ytringsfrihed og frihed til forsamling," sagde ministeren.

Forrige artikel Frederiksen, Rossen og de 42 andre : Her er det socialdemokratiske netværk, der erobrede regeringsmagten Frederiksen, Rossen og de 42 andre : Her er det socialdemokratiske netværk, der erobrede regeringsmagten Næste artikel Tidligere folketingsmedlem forlader Dansk Folkeparti Tidligere folketingsmedlem forlader Dansk Folkeparti