DF har mistet næsten 100.000 vælgere siden folketingsvalget

VÆLGERVANDRINGER: En del af Dansk Folkepartis 2015-vælgere vil sætte kryds ved et nyt parti, hvis der var valg nu. Det viser den nyeste analyse af vælgervandringer.

Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Et folketingsvalg lurer ude i horisonten, og det er snart et spørgsmål om tid, før vælgerne igen skal en tur i stemmeboksen.

Her vil en del sætte deres kryds ved et andet parti, end de gjorde ved folketingsvalget i 2015.

Det er især Dansk Folkeparti, der mister vælgere.

Det viser en ny analyse af vælgervandringer, som professor Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet har lavet for Altinget.

Siden folketingsvalget i 2015 har Dansk Folkeparti ifølge analysen mistet 96.807 vælgere. De tidligere DF-vælgere vil i stedet primært stemme på Nye Borgerlige eller Socialdemokratiet.

”Dansk Folkeparti bliver udfordret. Det store skub var i forbindelse med Meld- og Feld-sagen, hvor Nye Borgerlige trådte ind på den politiske scene nogenlunde samtidig,” siger Kasper Møller Hansen til Altinget og tilføjer:

”Vi så det meget tydeligt ved det seneste kommunalvalg, hvor partiet fik et langt dårligere valgresultat, end vi havde forventet i forhold til den kæmpe tilslutning, det fik ved folketingsvalget.”

Se alle vælgervandringer på Altinget: christiansborg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kasper Møller Hansen

Professor og valgforsker ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet, ansvarlig for Altingets Risbjerg-snit
cand.oecon. (SDU 2000), ph.d, i statskundskab (SDU 2004)

0:000:00