Debat

DF-ordfører om hastelov: Selvfølgelig har jeg mine betænkeligheder

DEBAT: Coronavirussen kan nedlægge hele vores sundhedsvæsen og lamme vores produktionsvirksomheder. Derfor var og er hastelovgivning nødvendig. Men forhåbentlig bliver ikke alle tiltagene nødvendige, skriver Liselott Blixt (DF).

Liselott Blixt (DF) under behandlingen af hasteloven 12. marts.
Liselott Blixt (DF) under behandlingen af hasteloven 12. marts.Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Liselott Blixt
Sundhedsordfører for Dansk Folkeparti

Coronakrisen har skabt mange udfordringer i det danske samfund.

Selvfølgelig for vores ældre og svækkede medborgere, som er særligt udsatte, men også for andre borgere i samfundet, som i større eller mindre grad påvirkes af pandemien. 

Nødvendig lovgivning
Når vi ser på, hvad en pandemi vil kunne udløse, så var og er det nødvendigt med tiltag, som vi ellers normalt ikke vil igangsætte.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

En så stor pandemi herhjemme med den smittefrekvens vil kunne nedlægge hele vores sundhedsvæsen og dermed ikke bare være til skade for coronaramte, men for al aktivitet i sundhedsvæsenet. Samtidig vil det kunne lamme vores produktionsvirksomheder – og derved gøre det vanskeligt at få de varer, vi har brug for i det daglige.

Derfor var og er hastelovgivning nødvendig. Når vi ser til Italien, så er jeg sikker på, at man kan forestille sig, hvordan det havde set ud, hvis vi ikke havde lukket ned. Så de forskellige hastelovgivninger skal sikre, at vi stadig kan hænge sammen, når vi er ude af krisen.

De forskellige hastelovgivninger skal sikre, at vi stadig kan hænge sammen, når vi er ude af krisen.

Liselott Blixt (DF)
Sundhedsordfører

Der vil være lønmodtagere, som mister deres jobs, detailhandlen, der mister kunder og omsætning, og virksomheder, som også lider. 

Derfor har vi i DF sammen med de andre partier i Folketinget medvirket til en række hastelove, som kan understøtte de rigtig mange i denne svære tid. 

Tvang er ikke noget, vi er tilhængere af
Selvfølgelig har jeg haft nogle betænkeligheder, for på mit område så er tvang bestemt ikke noget, som vi er tilhængere af. Men desværre må man tage udgangspunkt i den mest absurde situation, så vi kan håndtere den. Men jeg håber naturligvis ikke, de bliver nødvendige. Derfor følger vi det også tæt.

Lige nu handler det om at stå sammen, foretage de fornødne lovgivninger og dermed håbe, at vi ikke står i en situation som de lande, der er hårdest ramt.

Vel vidende, at kommer vi igennem dette uden det store pres, så vil mange sige, at vi var for hurtige og for strenge. Men hvis vi ikke gjorde noget, så ville vi stå med massiv kritik og en virkelighed, som vi ikke ville kunne håndtere.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Liselott Blixt

1. viceborgmester, Greve Kommune
buntmager (Lollands Buntmageri, 1986), social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen i Greve, 2002)

0:000:00