DF udskyder sit årsmøde

CORONAVIRUS: Som følge af smittefaren ved coronavirussen udskyder Dansk Folkeparti sit årsmøde i to måneder. Samtidig nedbarberes årsmødet fra et stort jubilæumsmøde til et én-dagsmøde.

Dansk Folkeparti udskyder sit årsmøde fra 26. september til 28. november. Det sker som følge af smittefaren ved coronavirussen.

Det forklarer Steen Thomsen, organisationskonsulent i Dansk Folkeparti, til Altinget.

”Vi udskyder vores årsmøde til den 28. november på grund af smittefaren. Vi har over 700 tilmeldte, men der er jo et loft på 500 mennesker ved siddende forsamlinger, så vi er ikke klar til den 26. september.”

Coronavirussen har fået flere partier til at ændre planerne for sine årlige lands- og årsmøder. Socialdemokratiet har udskudt sin kongres, mens Enhedslisten afholder sit årsmøde elektronisk. Planen hos Dansk Folkeparti er dog fortsat af afholde mødet fysisk, forklarer Steen Thomsen.

”Vi vil helst holde det fysisk. Derfor har vi valgt at skære mødet ned til et én-dags møde, så vi kun skal igennem de ting, som der står i vedtægterne. Vi havde egentlig lagt op til et storstilet jubilæumsmøde, men det bliver det desværre ikke.”

Ingen plan b
Restriktionerne for siddende forsamlinger udløber umiddelbart 31. oktober, så Dansk Folkeparti håber, at partiet med den nye dato kan samle alle de tilmeldte. Men der er formentlig tilmeldte, der ikke har mulighed for at deltage på den nye dato, og derfor kan det være, at deltagerantallet alligevel kommer under 500 personer, siger Steen Thomsen.

”Dem, der ikke har mulighed for at deltage, får pengene tilbage. Så kommer vi måske under 500 tilmeldte. Hvis ikke vi gør, må vi se på det til den tid,” siger han og fortsætter:

”Vi skal selvfølgelig overholde alle restriktionerne. Derfor afholder vi også mødet i en stor sal, så vi på forsvarlig vis kan holde god afstand.”

Der er ikke umiddelbart nogen plan b, hvis forsamlingsrestriktionerne skulle fortsætte efter 31. oktober. Ingen kan forudse hvad der sker med coronakrisen, og derfor tager Dansk Folkeparti løbende bestik af situationen, fortæller Steen Thomsen.

”Der kan ske ændringer igen, men det må vi se på,” siger han.

Med det nedbarberede møde skal årsmødet blandt andet behandle formandens beretning, regnskab og valg til hovedbestyrelse. Der bliver desuden lidt tid til fri debat.

Forrige artikel V-borgmestre roser regeringens forslag om mere nærpoliti V-borgmestre roser regeringens forslag om mere nærpoliti Næste artikel S-medlem bliver ekskluderet efter dødstrusler mod løsgænger S-medlem bliver ekskluderet efter dødstrusler mod løsgænger